How-to: Pocheret æg

De fleste af os elsker Pocheret æg, det der perfekt formede æg, med den flydende blomme i midten, men som bare kan være utroligt svært at få lavet ordentligt! Nogen gange fås det i retten Eggs Benedict med Hollandaisesauce, i/til en salat, og i mange andre sammenhænge. Her har jeg bare serveret det, på et stykke groft brød med hvidløgs stegt frisk spinat og havsalt – bare for at demonstrere en nem måde, at lave et Pocheret æg på. Der findes et utal af måder, at lave dette æg på, med eller uden eddike i vandet, røre rundt i kogende vand, osv osv. Denne metode, er simpel. Pak det rå æg ind i husholdningsfilm, sænk det i kogende vand i et par minutter og vupti! 😀 

Pocheret æg2

Klik for større version.

Opskriften er til 2 stk.

Det skal du bruge
2 M/L (øko) æg
Én mellemstor gryde med vand
2 stykker husholdningsfilm
(ca. 15×15 cm.)
2 vandglas

Fremgangsmåde
Bring en mellemstor gryde i kog med vand der cirka fylder halvdelen af gryden.

Imens fordeles 2 stykker husholdningsfilm ned i 2 vandglas, hvor et æg slås ud i hvert glas. Sørg for, at blommen ikke går i stykker, eller at der kommer skaller med. Det et desuden vigtigt, at du har placeret husholdningsfilmen således, at ægget ikke kan rende ud, når du skal binde en knude på det.

Når vandet koger, sættes et minutur til at være mellem 4 og 5 minutter, alt efter hvor flydende din blomme gerne må være. Mit var lidt mere en smilende, idet blommen rende ud, og det fik 4,5 minutter.

Tag filen af glasset, sno filmet så du kan binde en lille knude. Sænk det i kogende vand og lad det koge i den tid, som du synes, at dit æg skal have.

Efter kogningen tages ægget straks op af vandet, filmet klippes op og serveres med det samme. Præcis som hvis det var et blødkogt æg. 🙂

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*