Hjemmelavet durum pastadej

Der er bare noget vanvittigt lækkert og utroligt undervurderet over hjemmelavet pasta. Det både smager bedre og så er det også ret billigt at lave det selv. Denne pastadej er både super god til at lave Fetuccini, fyldte raviolier (se opskrift HER) – og meget andet. Samtidig er den også god og nem at arbejde med..

Hjemmelavet durum pasta1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
400 g. italiensk durum hvedemel
Et nip salt
4 æg
1 spk. olivenolie

Fremgangsmåde
Start med at blande fint salt og durumhvedemel i en skål.

Lav en fordybning i melet, som der kan ligge æg og olie i. Rør æggene forsigtigt sammen med melet, til du har en ensartet og glat dej.

Pak den ind i film og læg den på køl i ½-1 time.

Rul den ud ultratyndt ud i mindre portioner, til fx lasagneplader, fettucini, fyldte pastaer og meget andet.

Tip!
Jeg er vild med fyldte pastaer, som er det jeg ofte laver med denne dej. Dog er det også super lækkert at anvende denne dej til andre retter, fx lasagne plader. De skal ikke forkoges, de rulles blot ud og lægges i lag med en god hjemmelavet bechamel -eller mornaysauce og en krydret kødsauce og toppes fx med en god revet ost.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*