Powershots med ingefær & citron

Om man tror på det eller ej – og om man rent faktisk kan lide det, er individuelt. Virker de? De har været super effektive for mig og specielt hvis man drikker dem i perioden op til man har fornemmelsen af at man er ved at rede sig en god omgang forkølelse. Men har helt klart ikke samme effekt, hvis man først drikker det når man ER blevet syg. De smager ærligt meget af ingefær, om man mener det er godt eller rædselsfuldt, er individuelt.. 😉 Men jeg synes de er effektive og det er en god måde at booste immunforsvaret med ingefærens antiinflammatoriske egenskaber, samt dens evne til at virke smertelindrende og nogen mener sågar, at det kan virke boostende på forbrændingen. Derudover bidrager citronen med godt med C-vitamin, hvorfor denne drik godt kan hoppe ind under ‘helse’ kategorien. Husk at bruge økologiske råvarer, hvis du koger citronen og ingefær med skræl på 🙂 .. 

Ingefær citron shots

Klik for større version.

Opskriften er til 1 flaske portioner

Ingredienser
1 liter koldt vand
100 g. (øko) ingefær (skrælles)
1 økologisk citron
1-2 spk. rørsukker

Fremgangsmåde
Skræl ingefæren eller skyl den og citronen grundigt og skær det i mindre stykker. Kog det sammen med en anelse sukker i knap 45 minutter over middel varme.

Sigt drikken og hæld ingefærdrikken på en skoldet flaske og lad det køle helt, før du drikker det.

Tag ‘shots’ af ca. 2-3 cl. 1-2 gange om dagen, som en slags forebyggende drik.

Tip!
Ligesom så mange andre bloggere og mad & opskriftsites, der også har lavet de her shots og postet opskriften, så har jeg altså valgt bare at lave en god kombi af disse opskrifter – men uden den friske gurkemejerod, da dens primære rolle er at give den gule farve. Men ud over den flotte farve, bidrager den også med stoffet Curcumin, som menes at virke helende og helbredende, hvorfor man har anvendt det i Indien til medicinbrug. Så det kan du jo tilføje hvis du føler for det.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*