Fødselsdagslagkage med jordbær & tobleronefyld

En lagkage der smager så englene synger – jeg lavede den til min brors fødselsdag og den smagte helt fantastisk. Det kan godt være, at det tager lidt tid at lave bundene og fyldet, men det er virkelig hele besværet værd, når man smager den gode kage – der faktisk på ingen måde er sød eller vammel i smagen, som nogle lagkager hurtigt kan blive..

Opskriften er til 8-10 personer

Ingredienser
200 g. rørsukker
Jordbær og toblerone lagkage36 æg
130 g. hvedemel
50 g. usødet kakaopulver
20 g. maizena
(smør samt sukker til formen)

10 dl. piskefløde
75 g. florsukker
500 g. friske jordbær
150 g. toblerone chokolade
10-12 makroner

Desuden
Evt. usødet kakaopulver til drys over kagen

Fremgangsmåde
Start med at lave bundene (gerne i god tid). Forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme.

I en springform på 24 cm. lægges der et stykke bagepapir over bunden og den runde form, spændes omkring bunden, så du har en helt lige bund.

Smør indersiderne med ‘rigtig’ smør og drys med sukker.

Start nu på kagedejen – sukkeret og æggene piskes meget luftigt med en håndmikser eller en køkkenmaskine, i 5 minutter på den hurtigste hastighed.

Derefter piskes dejen i 10 minutter ved lav hastighed – det er meget vigtigt at dejen er meget luftig.

Sigt nu hvedemel, kakaopulver og maizena igennem en fin sigte. Rør forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, til du har en ensartet masse.

Sørg for, at beholde så meget luft i din dej som muligt. Hæld dejen i springformen med det samme og bag den midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.

Når kagen er færdigbagt løsnes den fra springformen og afkøles helt, før den skæres ud i 3 lige tykke bunde.

Pisk nu fløden med florsukker til det er stiftpisket, men ikke for meget.

Skyl, nip og skær 3/4 del af bærene i mindre stykker, chokoladen hakkes groft og makronerne knuses.

På et kagefad ligges den øverste kagebund, og 1/3 del af fløden fordeles ligeligt derpå sammen med alle de hakkede jordbær og halvdelen af de knuste makroner.

På det næste lag ligges den næste kagebund (ikke den pæneste), flødecremen fordeles og det samme gør du med chokoladen og makronerne.

Derefter ligges den sidste kagebund på og cremen fordeles over kagen og på siderne.

Drys evt. et tyndt lag usødet kakao over kagen, pynt med sidste bær og sæt den på køl, så den kan stå og samle sig – gerne til dagen efter.

Server kagen kold.

Tips
Det smager også super godt, hvis du anvender friske hindbær i lagkagen – det giver også en lækker friskhed til kagen og smager super godt, sammen med chokoladen.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Så er lagkagen også afprøvet, mums

Speak Your Mind

*