Hjemmelavede ‘Flapjacks’

Kagerne er super nemme at lave, og så smager de virkelig godt – men kan godt være ret søde i det. 😛 De kan holde sig i et par dage, så det er nemt at lave dem i forvejen, hvis man mangler noget nemt, men lækkert at servere for ens gæster..

Klik for større version.

Opskriften giver 15 kager

Ingredienser
150g. smør
150g. brun farin
3 spk. lys sirup
275g. havregryn

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne i en lille gryde, på nær havregrynene.

Smelt blandingen til det har en ensartet konsistens. Hold øje med blandingen og tag det af varmen så snart det er helt smeltet.

Tilsæt derefter havregrynene lidt efter lidt, til alle grynene er blandet sammen med smørblandingen. Forvarm ovnen til 160 grader.

Gør 15 muffinsforme klar i f.eks gummi eller stål. Anvender du stålforme, skal du smøre formene med lidt fedtstof, så kagerne ikke sætter sig fast i formen.

Fordel massen og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, eller til kagerne er lette gyldne og massen bobler.

Køl dem af på en bagerist, når de er helt færdige og sæt dem derefter i køleskabet, så de får en mere fast konsistens.

Tip!
For at gøre kagerne mere indbydende kan du med fordel smelte noget mørk chokolade og fordele ud over dem, med en meget tynd tyl.

Da kagerne godt kan være rigtigt søde, kan det være en god idé at servere dem med en klat creme fraiche.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*