Hjemmelavede vafler med honning & kardemomme

De her lækre hjemmelavede vafler, indeholder ikke ret meget sukker, men derimod en god honning og en mild smag af kardemomme og vanilje. De har en super god smag, men er ikke somså fede i det. De er derfor også et godt alternativ til de typiske smørstegte vafler eller pandekager 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 8-9 stk.

Ingredienser
2 æg
1 spk. sukker
½ tsk. kardemomme
½ tsk. vaniljesukker
½ liter mælk
250 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker, honning, vanilje og kardemomme til en skummende tyk masse.

Sigt melet i mælkeblandingen lidt efter lidt, skiftevis med at mælken tilsættes. Rør godt rundt, for at undgå melklumper. Det kan derfor være en stor hjælp at bruge en håndmikser til denne dej.

Lad dejen trække i køleskabet i en halv times tid, eller til du skal anvende den.

Varm vaffeljernet op med lidt smagsneutral olie (solsikke, majs – eller vindruekerneolie).

Hæld cirka 1 dl. dej i vaffeljernet og luk det sammen igen, til den er færdig. Gentag processen indtil der ikke er mere dej.

Opskriften er til ca. 8 vafler, alt efter hvor meget dej man anvender pr. gang – og hvor stort vaffeljernet er.

Læg dem i en stak og server dem med det samme, eller dæk dem med lidt folie, så de er lune, når de skal spises.

Tip!
Server vaflerne med lidt hjemmelavet is (flødeis – HER), en god marmelade (rabarbermarmelade – HER) eller en form for sirup (se havtornesirup – HER).

Vaflerne er særligt egnede at servere til brunch, en lækker morgenmad i weekenden eller blot som en mere sukkerreduceret dessert.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*