Hjemmelavede vafler med honning & kardemomme

Vaflerne indeholder ikke ret meget sukker, men derimod en god honning og en svag smag af kardemomme. De er derfor et godt alternativ til de typiske smørstegte pandekager, der f.eks typisk serveres ved brunch 😉 ..

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
250 g. hvedemel
1 spk. sukker
½ tsk. kardemomme
2 æg
½ liter mælk
1 tsk. honning

Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker, honning og kardemomme til en skummende tyk masse. Tilsæt lidt mælken og rør godt rundt.

Sigt melet i mælkeblandingen lidt efter lidt, så du undgår melklumper.
Det kan være en stor hjælp at bruge en håndmikser til denne dej.

Lad dejen trække i køleskabet i en halv time, eller til du skal anvende den.
Varm vaffeljernet op med lidt smagsneutral olie (solsikke, majs – eller vindruekerneolie).

Hæld cirka 1-1½ dl. dej i vaffeljernet og luk det sammen igen, til den er færdig. Gentag processen indtil der ikke er mere dej.

Opskriften er til ca. 8 vafler, alt efter hvor meget dej man anvender pr. gang.
Læg dem i en stak og server dem med det samme, eller dæk dem med lidt folie, ved servering og server dem lune.

Tip!
Server vaflerne med lidt hjemmelavet is, lidt marmelade eller en form for sirup.
Vaflerne er særligt egnede at servere til brunch, en lækker morgenmad i weekenden eller blot som en mere sukkerfattig dessert, end andre almindelige desserter.

Det kan være en god idé at tilsætte lidt vanilje som har stået i rom. Det giver en super god smag, og fremhæver også smagen af de øvrige ingredienser i dejen. Til jul kan det være rigtigt lækkert at tilsætte ½ tsk kanel til dejen, i stedet for kardemomme.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*