Klassisk svampet sandkage med vanilje

Dette er en af de kager der næsten altid, falder i god jord og en klassiker, som alle stort set kender. Den er mild i smagen og har en lækker konsistens, men er dog på ingen måde en fedtfattig kage – det er faktisk det man kalder for en ‘pund til pund kage’ – hvilket betyder lige dele af hovedingredienserne 😀 så begræns indtaget af kagen og nyd hver en bid 🙂 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 6-8 personer

Ingredienser
200 g. blødt (rigtig) smør
200 g. rørsukker
1 vaniljestang
4 æg
200 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Start med at smøre en bageform eller beklæd den med bagepapir, så kagen er nem at få ud af formen igen.

Forvarm ovnen til 175 graders almindelig varme.

Det bløde smør piskes sammen med sukkeret og indeholdet af en vaniljetang, til du har en ensartet, hvid og skummende masse.

Derefter røres ét æg i af gangen, imens der piskes i dejen.

Tilsæt nu hvedemelet, sigt det gerne i dejen, for at undgå dejklumper imens der røres eller piskes i dejen.

Hæld nu dejen i den form, som du har klargjort og bag kagen nederst i ovnen.

Kagen bages i omkring 1 time, til der ikke sidder rå kagedej tilbage på gaflen, når du stikker i den.

Lad den køle af på bageristen og servér når den er helt afkølet.

Tip!
Server kagen til en god kop kaffe eller te. Opbevar på køl, for at bibeholde den saftige konsistens. Tag den ud af køleskabet i god tid, før den serveres.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*