Skumfiduser i to forskellige smagsvarianter

Hjemmelavede skumfiduser (marshmallows om man vil..), er en fantastisk ting – særligt kan det være en sjov ting at lave sammen med børnene, men forbered dig på et køkken der er godt fedtet ind i sukker 🙂 Modsat dem man køber i butikkerne, er de hjemmelavede helt vildt lækre, smelter nærmest på tungen og så er det faktisk ikke specielt svært at lave selv – win win! Jeg har lånt opskriften fra Mad!, som jeg har anvendt flere gange – og det er i virkeligheden en super opskrift – her har jeg blot tilsat lidt smag til mine 🙂 ..

Skumfiduser - marshmallows

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 40 stk.

Ingredienser
5 stk. husblas
250 g. rørsukker
75 g. vand
100 g. glukosesirup
Indholdet fra ½ vaniljestang

20 g. rørsukker
150 g. æggehvider (gerne pasteuriseret)

Flormelis til drys samt
evt. frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde
Start med at lægge husblasen i blød i koldt vand.

I en lille kasserolle bringes sukker, vand, glukosesirup og indholdet af en halv vaniljestang i kog. Det skal koge, indtil det opnår en temperatur på akkurat 117 grader. Det er vigtigt, at du holder øje med temperaturen, f.eks. med et stege eller sukkertermometer.

Imens det koger piskes æggehviderne stive sammen med de 20 gram sukker. Det kan være en stor fordel, at bruge en køkkenmaskine, men det kan også godt lade sig gøre med en håndmikser.

Når sukkermassen opnår 117 grader, tages den af varmen og husblasen vrides fri for vand og røres ud i den varme sukkermasse.

Sukkermassen hældes nu i en tynd stråle ned i æggehvidemassen under fortsat piskning med køkkenmaskinen eller håndmikseren.

Efter du har hældt det hele i, fortsætter du med at piske massen i cirka 10 minutter, til den er helt sej og fast i konsistensen.

Ønsker du flere smage af skumfiduser, skal du dele massen op i det antal smage du ønsker at lave. Jeg delte den op i 2 skåle og i den ene tilsatte jeg knuste og blendede frysetørrede hindbær samt en smule farve – og den anden var helt plain med vaniljesmag.

Hæld skumfidusmassen i en bagepapirsbeklædt bradepande eller fad, hvori der er drysset flormelis i bunden.

Lad skumfidusmassen stå og trække i godt 2 timer på køkkenbordet. Derefter skæres skumfiduserne ud med en kniv, som skiftevis dyppes i varmt vand. Det gør, at massen lettere slipper kniven.

Vend skumfiduserne i sigtet flormelis og sæt dem på et fad eller en bøtte.

Tip!
Prøv også at lave dine skumfiduser med andre typer frysetørrede bær, lakridssmag eller kakao.

Opbevar skumfiduserne i en iltæt beholder – gerne med et lag bagepapir i mellem lagene.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*