Saftig kyllingeburger med guacamole & bacon

Dette er mit bud på en lidt sundere burger, med lækkert magert marineret kyllingebryst, grove hjemmelavede burgerboller, guacamole og en masse grønt. SÅ lækkert! 😉 Det smager fx også super lækkert, hvis du anvender oksekød i stedet for kylling.. 

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
3-4 store kyllingebryster
3-4 spk. olivenolie
1-2 tsk. tomatketchup
1 portion grove burgerboller
2 fed hvidløg
paprika, tørret oregano
Salt og peber.

Fyldtyper:
Babyleaves/hjertesalat/spinatblade
Tomat/agurk, revet gulerod
Ost (cheddarskiver, frisk mozerella, mm.)
Ristet bacon
Løgringe – syltede rødløg
Basilikums pesto
Soltørret tomater
Guacamole
Fetaost
Div. dressing/smørrelse

Fremgangsmåde
Bag brødet efter anvisning i opskriften og lad dem køle af.

Bland olivenolie, revet hvidløg og de angivet krydderier. Skær kyllingebrysterne midt over på den lange side og skær dem gerne over i mindre stykker. Bland kyllingen og marinaden.

Lad det gerne stå i køleskabet og trække, i et par timer, eller bland kødet med marinaden eller steg det med det samme. Det giver dog den bedste smag, hvis du lader det trække lidt.

Steg kyllingen på en varm pande til det er gyldentbrunt og gennemstegt.

Imens skylles grøntsagerne og skæres ud i den ønskede form.

Når burgerbollerne er kølet af og kyllingen er stegt, samles burgeren med det ønskede fyld, og server med det samme.

Tip!
I stedet for kylling kan der anvendes andre forskellige kødtyper, fx kalkun, laks eller en god kikærtebøf (se HER).

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*