Vanvittigt lækkert hjemmelavet Pulled Pork

Nogen ville måske sige, at det ikke ligefrem er kød, der ser indbydende ud. Det kan godt også godt være, at andre ville påstå at det er alt for amerikaniseret; men mørt, saftigt og lækkert er det i hvertfald – så mørt, at du kan rive det fra hinanden. Og så smager det bare virkelig godt, med den lækre hjemmelavede marinade, som det bliver stegt med 😀  Derudover, er det en super god måde at anvende kødstykker på, der ikke ville blive møre, ved de klassiske og korte tilberedninger..

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
ca. 1 kg. nakkefilet af svin

Salt/sukkerlage 
1½ liter varmt vand
125 g. rørsukker
125 g. salt

Marinade
5 spk. brun farin
5 spk. dijonsennep
1½ spk. paprika
1½ spk. salt
Frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Dag 1: Start med at afpudse kødet for sener og overskydende fedt.

I det varme vand opløses salt og sukkeret. I en stor skål eller gryde placeres kødet og vandet hældes over, til kødet er dækket af vand. Denne ‘lage’ lægges kødet i, for at saltet og sukkeret kan være med til at opløse og blødgøre bindevævet.

Læg evt. en tallerken over kødet, så det holdes nede. Sæt kødet i køleskabet i ca. 12 timer, hvor det får lov til at stå og trække, men sørg for at det bliver godt dækket til.

Dag 2: Efter den angivet tid, duppes kødet tørt og en marinade røres af brun farin, sennep, paprika, salt og godt med frisk kværnet sort peber.

Bland marinaden grundigt og fordel det ligeligt på kødet.

Placer det i et tilpas stort ovnfast fad midt i ovnen og gå i gang med tilberedningen i god tid, da selve stegningen af kødet foregår over ca. 12 timer.

Ovnens temperatur sættes på 100 grader og tilberedningen sættes i gang.

Efter 5-7 timer, kan du et par gange hælde noget af marinaden der ligger i bunden af fadet over kødet.

Efter ca. 10-11 timer kan du med to gafler, enten i siden eller toppen af stegen, prøve at ‘rive’ kødet let fra hinanden, med to gafler.

Er det muligt at gøre, hvor kødet nemt ‘falder fra hinanden’ i trevler, vil kødet være færdig tilberedt.

Giv det evt. lidt længere tid, hvis du er usikker på, om det er helt færdigt.

Tag kødet ud af ovnen efter endt tilberedning, lad det trække i 5 minutters tid og begynd derefter, med to gafler, at ‘hive det fra hinanden’, til resultatet ligner det på billedet.

Det er op til dig selv, om du vil anvende kødets ‘skorpe’, altså den del af kødet hvor marinaden sidder på.

Jeg anvendte det, da det havde en super lækker smag og på ingen måde smagte brændt, som man godt kunne forestille sig, at det gjorde.

Tip!
Du kan også sagtens anvende et mindre stykke kød, hvis du blot bare vil prøve at tilberede det, for at finde ud af, om det falder i din smag. Men kunne snildt forestille mig, at oksekød også kunne være lækkert, tilberedt på denne måde.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*