Denne krydrede ærtepuré er meget sommerlig i smagen, og er derfor egnet som en slags dip til grøntsagsstave. Men den kan også sagtens fungere som en slags kold sauce, serveret til varme retter med stegt fisk, eller andre retter..
Ingredienser
2 dl. frosne grønne ærter
2 store spk. cremefraiche el. skyr
2 fed hvidløg
Salt, peber
Fremgangsmåde
Start med at tø ærterne i koldt vand. Når de ikke er frosne indeni, men stadigvæk kolde, kan du lave puréen.
Pil hvidløget og hak det i mindre stykker. Hæld det i blenderen sammen med ærterne.
Tilsæt creme fraiche, salt og peber. Blend det helt fint og smag til før servering
Hæld det i en skål og server det koldt, evt. drysset med friskhakket krydderurter.
Tips
Ærte puréen kan f.eks serveres til noget kryddermarineret, stegt laks og hjemmebagt brød, som forret eller som en del af en hovedret.
Velbekomme.
Speak Your Mind