Spæde bagte gulerødder med honning & friske urter

Til at lave disse lækre bagte gulerødder, egner de helt friske gulerødder med top sig perfekt til. Er disse uden for sæson, kan du altid anvende snack-gulerødder. Disse skal nemlig bages i kortere tid end de helt almindelige og mere rustikke gulerødder, som man kan købe året rundt. Gulerødderne er perfekte som tilbehør til et lækkert stykke kød og så harmonerer den friske timian og honningen bare super godt med de søde og let sprøde gulerødder 😀 ..

Spæde gulerødder med feta, nødder og urter

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
600 g. spæde og friske gulerødder
2-3 spk. god honning
Havsalt og frisk kværnet peber
100 g. græsk fetaost i blok
1 god håndfuld forristede hasselnødder

Fremgangsmåde
Gulerødderne skylles grundigt og skrælles let, hvis der er jord eller lignende på.

Jeg skrællede ikke mine, da de var helt fine og økologiske, så derfor kunne de også godt spises med skræl på. Forkog dem lige i et par minutter, til de stadigvæk lige har lidt bid.

Gør en pande klar med lidt olie på, som varmes op. Herpå steges gulerødderne med honningen, til de bliver gyldne og knap så sprøde i det. Honningen må gerne få en lidt karameliseret smag.

Stik i dem en gang i mellem. Krydr med salt og peber og lad dem køle lidt af.

Skyl urterne grundigt og hak dem fint. Urterne vendes med de lune gulerødder og lægges på fad. Top dem med øvrige urter, fx persille, skovsyre, rosmarin eller lignende – og smuldr fetaosten ud over. Afslutningsvis tilsættes de hakkede nødder, for at give lidt mere sprødhed til ‘retten’.

Tip!
Prøv også at anvende lilla eller gule gulerødder – det giver en sjov kontrast i farven og så smager de jo ligeså godt, som de helt almindelige gulerødder.

Salaten/retten kan serveres som tilbehør til fx grillmaden eller hvilken som helst varm ret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*