Sundere slik: Peanutbutter chocolate bites

Disse lækre choko/peanutbutter hapsere er super gode og endda et sundere bud på eksempelvis fredagsslikket. De er gluten og sukkerfrie og så harmonerer den mørke chokolade bare helt perfekt med den lidt fede og lækre peanutbutter, hvis du spørger mig. Helt klart en ny favorit herhjemme! 😉 ..

Peanut chocolate bites

Klik for større version.

Opskriften er til 12-16 stk.

Ingredienser
200 g. mørk chokolade (70-85%)
2 dl. øko peanutbutter*
1 dl. kokosolie
1 dl. honning
1 tsk. vaniljepulver
1 dl. saltede peanuts

Fremgangsmåde
Det vigtige i denne opskrift er, at du får tempereret chokoladen godt, således at den får det rigtige ‘knæk’ – både når de skal skæres ud, men også når de skal spises.

Chokoladen hakkes fint og halvdelen skal først og fremmest kun anvendes (til at lave bunden).

Lav et vandbad til chokoladen og lun godt halvdelen af chokoladen, til det lige er smeltet. Heri tilsættes den anden halvdel under omrøring.

Vær obs på, at temperaturen ikke overskrider mere end cirka 55-60 grader. Tag det af varmen og hæld den smeltede chokolade i en 15×20 cm. bagepapirsbeklædt bradepande eller form. Sørg for, at det når helt ud i kanterne.

Ovenpå chokoladen hældes ca. ½ håndfuld saltede peanuts.

Sæt chokoladen på køl og lav nu fyldet. I en lille gryde blandes den afvejede peanutbutter, kokosolie, honning og vaniljepulveret. Rør godt rundt i blandingen under opvarmning og tag det af varmen så snart det er helt smeltet og er blevet en homogen masse.

Tag chokoladen ud af køl – har den sat sig og er stivnet, kan du hælde fyldet på. Sæt nu fyldet i fryseren i 5-10 minutter, så den hurtigt kan sætte sig (kan godt tage længere tid i køleskabet) – og temperer nu resten af chokoladen efter ovenstående vejledning.

Top fyldet med den anden halvdel peanuts og top dernæst med den smeltede chokolade.

Formen sættes på køl og får lov til at sætte sig i et par timer, til det hele har sat sig og er blevet koldt.

Skær chokolade/peanutbaren ud i små stykker eller i ‘barer’. De kan godt være meget intensive i smagen, så det er lidt op til hvor meget man kan spise af gangen. Jeg foretrækker det selv i små ‘hapsere’.

Opbevar dem på køl lige indtil servering. Sørg for at de ikke står ude i for lang tid af gangen, da fyldet godt kan blive lidt blødt i det.

Tip!
*Øko peanutbutter er uden tilsat sukker, derfor foretrækker jeg at anvende denne variant.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Yum! Er sikker på, jeg kunne ondulere hele molevitten solo.

Speak Your Mind

*