Wienerschnitzel med brasede kartofler & ærter

Dette er en klassisk dansk ret, som mange kender. Den kan varieres med forskellige kødtyper, der kan ses længere nede i opskriften, hvis man ikke selv bryder sig om kalvekød. Jeg har anvendt en kombination af hvederasp og grahamsmel til paneringen, fordi det er et sundere alternativ, end kun hvederasp..

Opskriften er til 2 personer

Wienerschnitzel

Klik for større version.

Ingredienser
2 æg
½ dl. mælk
1 dl. hvederasp
1 dl. grahamsmel
4 stk. wienerschnitzel af kalvekød
ca. 1500 g. kartofler
6-700 g. frosne ærter
Salt og frisk kværnet peber
Tørret oregano
Raps/olivenolie

evt. champignonsauce
kapers, revet peberrod

Fremgangsmåde
Start med at skrælle kartoflerne, skylle dem og skære dem i mindre mundrette stykker.

Læg dem op på en pande (en gryde kan også anvendes – kartoflerne kan bare nemmere gå i stykker), dæk dem med vand og tilsæt lidt groft salt.

Varm panden op lad kartoflerne koge til de er møre og der ikke er bid i.

Imens kartoflerne koger hældes der vand i en lille gryde, ligeledes med lidt salt i, så den er klar til ærterne skal koges.

Find 2 skåle hvor der er god plads. I den ene blander du rasp, grahamsmel, salt & peber. I den anden pisker du de 2 æg sammen med mælken.

Når kartoflerne er kogt færdigt hældes vandet fra panden og der hældes lidt olie på panden, samt tørret oregano, salt og peber over kartofler. Rør grundigt rundt i kartoflerne på panden, men uden at smadre kartoflerne.

Lad dem stege ved mellemhøj temperatur, til de er brune i farven. Undgå at røre for meget rundt i dem, da de hurtigt kan blive helt ødelagt.

Imens koger du vandet op i den lille gryde, under låg.

Når det bulderkoger tilsættes de frosne ærter og så snart vandet koger op igen, hældes de ned i en sigte, så de stadigvæk beholder farve, konsistens og den gode smag.

Tag kartoflerne af varmen, når de er færdige og læg dem i en skål med husholdningsfilm eller staniol over, så de kan holde varmen.

På panden, som kartoflerne blev stegt på, varmes der lidt olie op. Kødet vendes i ægge-blandingen og derefter i rasp-blandingen.

Steg kødet ved mellemhøj varme på panden i 3-4 min. på hver side, så kødet stadigvæk er saftigt, men gennemstegt når det er færdigt.

Lav evt. en champignons sauce til, og anret kødet med kapers og/eller revet peberrod samt kartofler og ærter.

Tips
I stedet for ærter kan retten serveres med andre dampede/kogte grøntsager til, alt efter hvad du bedst kan lide.

I stedet for kalvekød kan du også anvende svinekød af samme størrelse, og en tredje mulighed er at anvende tyndt skåret kyllingbryst.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*