Sprøde churros med kanelsukker (spanskrør)

Churros, eller spanskrør som de populært også kaldes, er i min verden en meget karakteristisk spansk ting. De smager helt fantastisk på en tivoli eller Bakke-tur, men har man først smagt de hjemmelavede, kan man godt gå hen og blive afhængig 😀 Hold nu op, hvor smager de godt! både med kanelsukker, almindelig rørsukker, chokoladesauce eller softice til. De passer perfekt til det kolde vejr udenfor – og særligt juletiden. Men jeg ville nu godt kunne finde på, også at lave dem resten af året 😉 Det er super nemt at lave dem selv, og er du i forvejen vild med churros, så er det da bare at kaste sig ud i det 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
4 dl. vand
75 g. smør
1 vaniljestang (kornene derfra)
1/4 tsk. salt
60 g. rørsukker
250 g. hvedemel
2 mellemstore æg
1 pk. vegetabilsk palmin (lavet på kokos)

Desuden
Kanelsukker blanding

Fremgangsmåde
Til at lave dine churros, skal du bruge en sprøjtepose med en mellemstor stjernetyl.

Start med at afveje og klargøre alle ingredienserne. Vand, smør, kornene fra vaniljestangen, salt og rørsukker koges op i en lille gryde. Når det begynder at koge og smørret er smeltet, tages det af varmen.

Rør smør-blandingen grundigt sammen med hvedemelet, hvorefter æggene ét efter ét, tilsættes under omrøring.

Når dejen er blød og ensartet i konsistensen, begynder du at smelte palminen i en mellemstor gryde.

Når den er smeltet og varmet godt op, ved middelhøj varme, tjekker du om den er varm nok, ved at stikke en tandstik eller et træspyd ned i palminen. Syder det rundt omkring, er den varm nok.

Dejen hældes over i en sprøjtepose med en stjernetyl. Pres dejen ud af sprøjteposen, i 7-8 cm. længde, ned i den varme palmin.

Lad dem stege i palminen og vend dem jævnligt, til de på begge sider har fået en gylden farve.

Steg ikke mere end 4-5 stykker af gangen i gryden, det gør det både mest overskueligt pladsmæssigt, men varmefordelingen er også bedre, når der ikke er flere i.

Når dine churros har fået en fin farve, tages de op af palminen, dryppes af, ligges på noget fedtsugende papir, hvorefter du drysser med kanelsukker over dem, imens de er varme, så kanelsukkeret sætter sig fast.

Fortsæt med at lave churros, til der ikke er mere dej.

Server dem lige efter de er blevet stegt, imens de er lidt lune. De smager dog stadig også godt, efter de er afkølet.

Tip!
Portionen giver ca. 20-25 stykker, alt efter hvor store du laver dem.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*