Måltidskyllingesalat med grov bulgur & granatæble

En super lækker måltidssalat, som kan bruges som et frokost eller middagsmåltid. Den er også super god at have med på madpakken. Den er god mættende med den grove bulgur, masser af grøntsager der giver en god balance mellem det syrlige og det søde..

Bulgursalat med kylling spinat og granatæble2

Klik for større version.

Opskriften er til 2 store portioner

Ingredienser
3-4 dl. grov bulgur
1-2 tsk. god olivenolie
1 tsk. grøntsagsbouillon
Vand til det er ca. 1 cm. over bulguren

2 kyllingefiletter
250 g. brune markchampignoner
2 håndfulde spinat, finthakket
150 g. salattern eller god græsk fetaost
½ stort granatæble, kernerne herfra
1 håndfuld grofthakkede mandler

Fremgangsmåde
Start med at sætte bulguren over og kog den efter anvisning på pakken eller: hæld bulguren i en gryde med lidt bouillon for at tilsætte smag, lidt olivenolie og vand så det ca dækker 1 cm. over bulguren.

Imens bulguren koger steges kyllingen til den er gylden og gennemstegt. Efter et par minutters afkøling skæres kyllingen i mindre og mundrette strimler.

Champignonerne skylles og skæres i tynde skiver. Disse steges på en varm pande. Krydr med havsalt og frisk kværnet peber. Køl dem af.

Skyl spinaten, dryp den godt af – slyng den eller dup det tørt med et rent klæde. Hak det groft og smuldr fetaosten.

Granatæblet skæres i kanten på den brede led og pil dem fra hinanden. Find en skål frem og en grydeske eller spiseske. Vend kernesiden mod håndfladen ned i skålen. Bank på granatæbleskallen så kernerne river sig fri og falder ned i skålen.

Kommer noget af den hvide hinde fra granatæblet med, sorteres det fra.

Mandlerne hakkes groft med en skarp kniv.

Når bulguren er afkølet blandes det med den lune kylling og champignonerne. Dernæst tilføjes resten af fyldet, når bulguren er afkølet helt og salaten kan dermed serveres.

Tip!
I stedet for den grove bulgur, kan du anvende kogte spelt eller bygkerner. De er mere fibreholdige og rustikke og giver dermed en større mæthed og bidrager med mere fuldkorn.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*