Cremet spidskålsslaw med ananas

Det gode ved at lave forskellige coleslaws er at det er en god og nem måde at få serveret grøntsager på. Kål mætter godt og er rig på fibre, vitaminer og mineraler – og så er den søde ananas, bare et super godt modspil, til den lidt fede dressing 😀 .. 

Opskriften er til 2-3 personer

Spidskålsslaw i honning og sennepsdressing2

Klik for større version.

Ingredienser
½ stort spidskålshoved
100 g. ananas fra dåse*
3-4 forårsløg
3 dl. creme fraiche**
1 tsk. honning
2-3 tsk. sennep
Saft af ½ limefrugt
Salt og peber

Fremgangsmåde
Rør en dressing af creme fraiche, sennep, honning, salt og peber. Smag det til.

Skyl spidskålen grundigt, og fjern de yderste blade fra kålen.

Skær stokken ud og snit kålen fint.

Hæld vandet fra ananaserne, og skær dem ud. Skyl forårsløgene og snit dem fint.

Bland kålen med dressingen sammen med forårsløg og ananas.

Sæt salaten på køl og lad den trække i et par timer eller natten over.

Det kan godt virke som om der ikke er dressing nok, når man rører det hele sammen, men selve salaten står og falder lidt sammen når den trækker.

Tip!
*Her kan du enten anvende en sød frisk ananas, udskåret i små tern, eller dem fra dåse når det er sværere at få dem modne nok i butikkerne.

**Jeg anvendte creme fraiche 5%, og den blev på ingen måde sur i smagen, som man nok kunne forestille sig. Du kan også anvende skyr eller fromage frais – eller helt almindelig fed creme fraiche.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*