Luftig & saftig gulerodskage med nødder

Dette er en af de mest fantastiske gulerodskager jeg har smagt, som både indeholder rigeligt mængder gulerod, men også hakkede nødder og rosiner, samtidig med at den holder sig fugtig og ikke bliver tør af at stå i et par dage 😉 .. 

Opskriften er til ca. 8 prs.

Squash gulerodskage

Klik for større version.

Ingredienser
150 g. brun farin el. rørsukker
150 g. blødt smør
3 æg
1 spk. stødt kanel
1 tsk bagepulver
4 dl. hvedemel (240 gram)
300 g. gulerod
50-75 g. rosiner

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 175 grader.

Pisk det bløde smør hvidt med brun farin/rørsukker. Tilsæt 1 æg af gangen.

Bland kanel, bagepulver og mel og rosiner. Riv gulerødderne fint.

Rør gulerødderne i æggemassen. Rør derefter lidt efter lidt melblandingen i. Det er meningen at dejen skal være lidt “tyk”.

Smør en springform med smør eller lidt olie. Fordel dejen i formen.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. ½-1 hel time.

Begynd at holde øje med den efter en 20-25 minutter. Nogen gange er den færdig allerede efter en halv time.

Det afhænger meget af hvilken type ovn den bliver bagt i.

Lad den køle godt af og lav en glasur af 3-4 dl. flormelis og med 2-3 tsk citronsaft.

Vær forsigtig med citronsaften. Glasuren skal være tyk så den skal smøres ud på kagen. Drys med lidt finthakkede mandler.

Tip!
Du kan fx variere denne kage fra gang til gang, ved at bruge revet squash/courgetter i stedet for gulerod.

Du kan også anvende forskellige nøddetyper i stedet for det angivet i opskriften.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*