Mandelbagt laks

Ved at panere fisk i finthakkede nødder, giver det fisken en sprød og knasende overflade & en super god smag, der passer rigtigt godt til fiskens bløde tekstur. Server fisken som en del af en forret, serveret på en bund af babysalat, som frokostmåltid eller til aftensmaden..

Opskriften er til 4 stk.

Mandelbagt laksIngredienser
4 stykker fersk laks
1 æg
1 dl. mandler
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at fjerne skællet fra skindsiden, ved at køre mod skællen med en takket brødkniv.

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle og krydr med salt og peber.

På et rent skærebræt hakkes mandlerne meget fint med en ren brødkniv, eller i en foodprocessor. Hæld mandlerne i en dyb tallerken.

Varm en pande op til middel varme. I en dyb tallerken slås ægget ud og piskes med salt og peber.

Vend laksen på siderne og på den skindfri side i æg og derefter i mandlerne.

Skindsiden skal der ikke mandler eller æg på.

Steg laksen ved middel varme i olie i 7 minutter på skindsiden, og derefter steges fisken i 3 minutter på den modsatte side, der er dækket af nødder.

Tips
Du kan variere hvilke nødder du panerer dit fisk i, det kan være alt lige fra valnødder, hasselnødder eller en blanding af flere forskellige slags nødder.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*