Svampet drømmekage med masser af snasket kokostopping

I min verden er der altid aaalt for lidt topping, når man får drømmekage. Det er jo det bedste ved hele kagen! Her har du en lækker svampet bund, hvor der er masser af topping på. Altså vi snakker næsten 50:50! Oh yes, det er virkelig lækkert. Har i virkeligheden bare videreudviklet på Arlas opskrift og fordoblet mængden af topping. Det smager SÅ syndigt! 😉

Opskriften er til 12-16 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
4 M/L æg
300 g. rørsukker
Kornene fra 1 vaniljestang
eller 2 tsk. vaniljesukker
50 g. smør
2 dl. mælk
250 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver

Kokos topping
200 g. smør
300 g. kokosmel
450 g. brun farin
1 dl. mælk

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 graders varmluft.
Imens slås æggene ud i en røreskål og piskes med sukkeret og korene fra en vaniljestang – eller vaniljesukker, hvis du ikke har rigtig vanilje ved hånden.

Æggemassen piskes hvidt, fx med en håndmikser, til det er blevet godt cremet og skummende i konsistensen.

Imens det piskes, smeltes smørret og blandes godt sammen med den kolde mælk.

Tilsæt mælke/smørblandingen til æggemassen, sammen med hvedemelet og bagepulveret. Pisk det godt sammen, til der ikke er flere klumper i.

Spray eller smør en bradepande i str 30×40 cm. og beklæd den med bagepapir. Hæld kagefyldet deri og bag den i den forvarmede ovn i 20 minutters tid.

Imens kagen bager, blandes alle ingredienserne til toppingen i en mellemstor gryde, som over svag varme kan stå og smelte, til kagen er bagt.

Stik i kagen og tjek om den er ved at være færdigbagt. Hvis der ikke er nogen synlige kagerester, på kniven når du stikker i den, er den klar til at få toppingen på. Tag så kagen ud og skru ovnen op på 225 grader.

Hæld toppingen på kagen, fordel det ligeligt over hele overfladen og bag videre fortsat ved 225 grader i 5-7 minutter, til kagen er blevet gylden.

Det kan godt være, at fyldet virker lidt flydende, men lad den stå og sætte sig. Det vigtigste er, at den bliver gylden og karameliseret i farven.

Lad kagen køle af og servér.

Tip!
Kagen er fryseegnet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*