Verdens bedste (fuldkorns) brød med frø & kerner

Der findes mange forskellige madblogs der har anvendt denne opskrift og derfor blev det også Foodlicious’ tur til at teste opskriften, og kan bekræfte at det lever helt op til dets navn. 😉 Server brødet som en del af morgenmaden, som tilbehør til forskellige varme retter, eller noget helt andet..

Opskriften er til 1 brød

Groft 'verdens bedste brød' med frø og kerner

Klik for større version.

Ingredienser
5½ dl. koldt vand
Gærklump på str. med en ært
2 tsk. salt
2 spk. hørfrø
2 spk. græskarkerner
2 spk. solsikkekerner
4 dl. grahams el. speltmel
6 dl. hvedemel

‘Redskaber’
1 støbejernsgryde el. en ‘Römertopf’

Fremgangsmåde
Start med at røre gæren ud i vandet.

Tilsæt derefter salt, frø/kerner og melet. Rør dejen rundt med en grydeske, eller en dejskraber.

Rør kun lige rundt til alt melet er opløst og sæt derefter dejen til hævning, overdækket, enten ved stuetemperatur eller på køl.

Dejen skal hæve lige længe, uanset temperaturen. Sæt den til hævning i min. 12 timer.

Efter hævningen hældes dejen ud på et meldrysset bord (anvend rigeligt mel).

Fold dejen 3 gange og stil dejen til hævning igen – gerne i den beholder som dejen var i før.

Lad dejen hæve i 2 timer.

Groft 'verdens bedste brød' med frø og kerner1

Klik for større version.

Begynd at forvarme ovnen til 250 grader, ved almindelig varme – med en støbejernsgryde eller en ‘Römertopf’ midt i ovnen.

Når både ovnen og gryden er blevet gennemvarm (ca. 20 minutter efter at ovnen har indikeret at den er blevet helt varm) – tages gryden ud af ovnen.

Drys gryden med groft mel (vigtigt) og hæld den linde dej direkte fra skålen og ned i gryden.

Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på – og bag derefter brødet i 15 min. uden låg.

Har din ‘Römertopf’ ikke noget låg, kan du anvende staniol, der er godt tæt sluttet til formen. Ved at fjerne låget får brødet en super lækker og sprød skorpe.

Tag brødet ud af ovnen, efter det har fået den angivet tid, og lad det køle af på en bagerist i ca. 20 minutter.

Servér.

Tip!
Du behøver ikke at anvende den grove mel i dejen, eller kernerne, for den sags skyld.

Dette er bare mit bud på et groft og lækkert brød, der mætter godt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*