Frisk Fettucine pasta i flødesauce med Karl Johan svampe & Vesterhavsost

Her er en virkelig lækker pastaret, som tilmed er nem at lave; Frisk pasta vendt i en cremet svampesauce med rigelige mængder revet Parmesan og Vesterhavsost. Retten er tilmed vegetarisk og svampene og osten i sig selv, bidrager med en masse umamismag, så man faktisk ikke mangler kødet. Top eventuelt retten af med friske urter – og lidt mere parmesanost 😉 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
40 g. smør
60 g. tørrede Karl Johan svampe
500 g. brun markchampignon
2 mellemstore alm. Zittauerløg
3 store el. 4 fed hvidløg
4-5 tsk. tørret eller frisk timian
Frisk kværnet havsalt og peber

1 liter 9% fløde
En anelse grøntsags el. oksebouillon
60 g. Maizena
50 g. vand
150 g. blandet frisk parmesan og
Vesterhavsost

500 g. frisk fettucinepasta

Fremgangsmåde
Start med at udbløde de tørrede svampe. Anvender du friske, skal du nok bruge 150-200 g. Karl Johan svampe.

Pil løg og hvidløg, skyl det og hak det fint. Svampene skylles også grundigt og skæres i både eller skiver.

Steg løgene i en tykbundet gryde i lidt olie, til de er glasklare er og blevet gyldne og godt brunet af. Herefter tilsættes svampene, hvidløget, og timianen som steges i smørret, til svampene er gyldne, vandet er stegt væk og de afgiver en dejlig duft.

Imens svampene steges, rives osten fint og sættes til side.

Skru lidt ned for varmen, tilsæt fløden og evt. lidt bouillon, for at give en dybere smag, samt frisk kværnet peber. Vent evt. med at smage til med salt, før du skal servere retten, da bouillonen og osten godt kan salte ret meget.

Rør Maizenaen op med koldt vand og jævn retten med det. Lad det koge op, tilsæt osten og smag retten til en sidste gang inden servering.

Imens saucen simrer, koges en gang letsaltet vand op og den friske Fettucine koges deri, i 4-5 minutter, til de er al dente.

Tip!
I stedet for Vesterhavsost, kan du med fordel også anvende Primadonna osten, som fås i de fleste supermarkeder – som har en rød skorpe.

Vil du helst gerne have kød til dine hovedmåltider, kan jeg anbefale at tilsætte oksekødsstrimler, dét gør den bestemt ikke ringere, skulle jeg hilse og sige 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*