Frugtsalat med valnødder

Det gode ved frugtsalater, er at man altid kan variere den efter hvad der er i sæson, hvad du har lyst til, og meget andet. Det smager også super godt, hvis du tilsætter lidt grofthakket god mørk chokolade til desserten. Serveres frugtsalaten med hjemmelavet råcreme, har du den ret man kalder for ‘abemad’..

Opskriften er til 8-10 personer

Frugtsalat med nødder1Ingredienser
1 moden galiamelon
3 appelsiner
1 dåse ananas i stykker
(el. ½ frisk ananas)
3 sprøde æbler
250 g. røde druer uden sten
250 g. jordbær
2 håndfulde valnødder
2 store bananer

Fremgangsmåde
Rist valnødderne ved mellem-høj temperatur, til de begynder at afgive duft – derefter hakkes de groft.

Imens de ristes, skylles alt frugten.

Nip toppen af jordbærene og skær dem i mindre stykker. Galiamelonen skæres over og udhules. Skær skrællen af og skær melonen i mindre stykker.

Vindruerne skæres midt over, æblerne halvveres og kærnehuset skæres fra. Skær ligeledes æblet i mindre stykker.

Skær skrællen af appelsinerne, og sidder der frugtkød på den skræl du skærer af, kan du presse saften ned til den udskåret frugt. Det giver en god smag til frugtsalaten.

Er det svært at få fat i en frisk og moden ananas, anvend da saften fra halvdelen af dåsen med ananas, derved mindskes det at frugten får den kedelige brune farve.

Før servering skæres bananerne i mindre stykker og blandes i frugtsalaten. Ved at tilsætte dem til sidst, sikrer du at de ikke i ligeså høj grad bliver smadret, når du rører rundt i salaten.

Server fx frugtsalaten med en hjemmelavet råcreme.

Tips
Frugtsalaten kan varieres i det uendelige, med forskellige typer frugt, alt efter smag og sæson.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*