Sprød salat med jordbær & søde ærter

Om sommeren er det tid til lette og lækre salater, der passer til grillmaden. Denne salat indeholder jordbær, fetaost og basilikum- hvilket er en fantastisk kombination både farve – og smagsmæssigt. Salaten kan serveres til de fleste retter og kan varieres med sommerens øvrige sæsongrøntsager..

Opskriften er til 2-3 personer
Sommerlig salat med jordbær og fetaost
Ingredienser
250 g. friske jordbær*
½ bakke babysalat
100 g. græsk fetaost
½ bundt mellemstort basilikum
1 håndfuld ubælgede friske ærter

Fremgangsmåde
Start med at skylle grøntsagerne og fjerne stilkerne fra bærene.

Imens babysalaten drypper af, plukkes basilikummen og fetaosten skæres i tern, uden at fetaosten smuldrer for meget.

Skær bærene i mindre stykker og bland dem med babysalaten, fetaost og basilikum.

Bælg ærterne og skyl dem. Bland dem med den øvrige salat.

Anret salaten på et fad og servér med det samme, så babysalaten ikke står og falder sammen.

Tips
I sæson, smager de danske eller øko-jordbær, helt klart bedst. Begge slags indeholder også mindre tilsatte pesticider, end de udenlandske ikke-øko, hvilket jo bare er en bonus.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*