Hjemmelavet chai-sirup

En super lækker sirup, med masser af smagfulde krydderier – lige som der skal være i en god chai sirup. Den kan med fordel kan anvendes i en hjemmelavet chai latte, til hjemmelavede pandekager eller vafler.. 😀

Opskriften er til 1 mellemstort glas

Chai sirup1

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. Muskovado sukker*
5 dl. vand
4 hele kanelstænger (ca. á 5 cm.)
10 kardemommefrø
10 hele nelikker
10 allehånde
7 stjerneanis
1 vaniljestang
½ tsk. sort peberkorn
5 poser sort the (fx Earl Grey)

Desuden
½ tsk. rørsukker til vaniljen

Fremgangsmåde
Rist krydderierne (på nær vaniljen) på en varm pande, til de begynder at tage farve og afgive duft.

Imens skæres vaniljestangen over på langs og indeholdet skrabes ud og moses sammen med ½ tsk. rørsukker, til du har en ensartet vaniljemasse.

Når krydderierne er blevet ristet knuses de i en morter. Det gør ikke noget, at der er store stykker, det skal bare knuses så smagen kan trænge ordentligt ud.

Hæld sukker, vand, krydderier og vanilje i en lille gryde og kog det op. Lad det simre-koge i 15-20 minutter.

Tilsæt derefter the-poserne og lad det koge med i 5-7 minutter.

Sigt nu the og krydderier fra, i en fin si – og hæld den tynde sirup tilbage i gryden.

Lad det koge i yderligere 5 minutter, tag det fra varmen og hæld det på skoldede glas.

Når det er kølet lidt ned, lukkes glasset med et ilttæt låg og det sættes på køl.

Når det er blevet helt koldt, kan siruppen anvendes – fx i en Chai-latte (se HER).

Tip!
*Jeg anvendte den mørke Muskovado sukker, der har en kraftig smag, og egner sig derfor godt til denne type sirup, der netop gerne må være lidt kraftig i smagen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Det lyder som en lækker sirup til at lave en chai latte 🙂
    Hvor længe kan herligheden holde sig?

    • linelomholt says:

      Det er det i hvertfald også – super lækkert 🙂

      Puha, så længe det bare opbevares på køl, vil jeg skyde på et par uger eller tre, da det er en sirup.

      Den jeg lavede holdte i et par uger, og der var den stadigvæk rigtig god 🙂

      Håber det hjalp.
      God aften til dig.

      /Line. 🙂

  2. Kan man bruge farin?
    Har først lige stiftet bekendtskab med din side, hold nu op hvor har jeg allerede lavet mange af dine opskrifter. Så lækkert 🙂

    • linelomholt says:

      Jeg har endnu ikke prøvet det med farin – men kunne forestille mig, at siruppen i såfald måske ikke ville få en ligeså ‘dyb’ en smag, som den ellers ville få fra den type sukker, som jeg anvendte. Men du kan da helt sikkert prøve det af. Jeg vil med glæde høre om, hvordan resultatet er blevet 🙂

      Wauw, tusind tak – det er jeg virkelig glad for at høre. Det glæder mig, at du allerede har prøvet en masse opskrifter af. TAK! 🙂

      /Line.

  3. Hej. Har lige lavet Chai sirup i dag – og hold da op hvor blev det bare lækkert 🙂

    • linelomholt says:

      Hej Stine,
      Er glad for at høre, at du synes det blev godt – var også selv ret tilfreds med den jeg lavede. Utroligt lækkert! 😀

      /Line.

Speak Your Mind

*