Grove havregrynsboller med honning

Disse lækre havregryns boller har jeg i stedet for sukker tilsat en smule honning, for at give brødet lidt sødme. De kan anvendes til morgenmad, mellemmåltid eller som en del af madpakken..

Opskriften giver 8 mellemstore boller

Klik for større version.

Ingredienser
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
½ tsk. salt
1 tsk. honning eller ½ tsk. rørsukker
1/4 dl. olie
125 g. havregryn (gerne grovvalsede)
125 g. grahamsmel
125 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Smuldr gæren ud i det lunkne vand. Rør deri salt, honning/sukker og olie.

Tilsæt havregryn og rør det grundigt rundt.
Bland hvedemel og groft mel, tilsæt halvdelen til gær-blandingen. Dejen skal være let klistret og skal gerne slippe skålen.

Det kan være nødvendigt at du i alt tilsætter 3/4 dele af melet, brug resten af melet når bollerne skal formes, eller selvfølgelig hvis dejen stadigvæk mangler mel, men sørg for at dejen ikke får for meget mel, da bollerne derved vil blive tørre og tunge.

Lad dejen hæve i 30 min. og gerne i længere tid.
Form bollerne og lad dem efterhæve på en bagepapirs beklædt bageplade i yderligere 30 minutter.

Bag bollerne ved 200 grader, ved varmluft i cirka 15 minutter.

Tip!
Bollerne kan med fordel serveres til en kop lun kakao eller en god kop the.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*