Durum pitabrød

Super lækre, lette og luftige pitabrød bagt med italiensk durummel. De kan også laves i en grovere og sundere variant – se her. De er super gode, fx at servere som en nem frokost eller aftensmad, med forskelligt lækkert fyld..

Opskriften er til 8-10 stk.
Durum pitabrød
Ingredienser
1½ dl. mælk
1½ dl. kogende vand
25 g. gær
½ tsk. groft salt
175 g. fin durummel
200 g. hvedemel (gerne italiensk)

Fremgangsmåde
Start med at koge vandet op og blande det med den kolde mælk.

Når vandet er tilpas lunt, uden at du på nogen måde brænder lillefingeren, smuldres gæren i vandet under omrøringen sammen med salten.

Tilsæt nu durummelet og rør rundt, til du har en ensartet masse. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til du har en let klistret dej. Slå dejen godt sammen.

Men det er ikke sikkert, at du skal anvende alt hvedemelet, hellere en let klistret og luftig dej, end en for tung dej, der dermed ikke hæver.

Dæk dejen over med et vådt rent klæde til hævning et lunt sted i 1 time, eller derover.

Du kan også koldthæve dejen i køleskabet natten over eller fra morgen til aften. Bare dejen kommer ud og bliver lun før den skal æltes igen og anvendes.

Forvarm ovnen til 250 grader.

Hæld dejen ud af skålen på et meldrysset bord, ælt den godt igennem og del dejen op i 8 lige store klumper.

Form dejklumperne til 8 boller. Rul bollerne helt flade til de cirka har en diameter på 12-15 diameter.

Læg pitabrødene på bageplader der er beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 10 min. Bag pitabrødene midt i ovnen i cirka 6-7 min.

Efter bagning køles de let af og serveres fx med en blandet salat, en krydderurtedressing og en form for; kylling, tun, stegt kød af forskellige typer eller noget helt andet.

Tips
Mange tror at hjemmelavede pitabrød aldrig kan hæve nok op, så de ikke bliver hule indeni.

Men trikket er at bage dem ved en høj temperatur i kort tid – og de vil derfor hæve rigtigt meget op og blive hule indeni.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*