Bønnesalat med sennepsvinaigrette & hasselnødder

Salater er i min verden den perfekte tilbehørsform til stort set alle hovedretter – og så kan de varieres i det uendelige. Her kommer en SKØN bønnesalat, med blancherede friske bønner, rødløg, søde tomater og hasselnødder. Salaten er vendt i en sennepsvinaigrette smagt til med honning, som gør, at den passer super godt til retter med lyst kød og fisk 😉 ..

Bønnesalat med sennepsvinaigrette og hasselnødder2

Klik for større version.

Opskriften er til 2-4 portioner

Ingredienser
500 g. friske bønner (haricot verts)
1 mellemstor håndfuld hasselnøddekerner
1 mellemstor håndfuld små søde tomater
1 lille løg

Vinaigrette
3 spk. (koldtpresset) olivenolie
1 mellemstor spk. dijonsennep
1 mellemstor spk. honning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at nippe de friske bønner som skylles og blancheres et par minutter, i letsaltet kogende vand.

Skyl straks bønnerne under koldt vand og lad dem køle af. Imens klargøres resten af salaten.

Hasselnøddekernerne ristes på en varm pande i et par minutter, til de afgiver en dejlig duft. Når de er taget af varmen og er kølet let af, gnides de mellem hænderne, så skallen smuldrer af. Hak dem groft og sæt det til side.

Løget pilles, skylles og snittes i fine skiver. Tomaterne skylles ligeledes og skæres evt. i halve.

Rør en vinaigrette af olie, sennep og honning – smag det til med havsalt og frisk kværnet peber. Bland bønnerne, hasselnødder og tomaterne med vinaigretten og server.

Tip!
Du kan f.eks. anvende valnødder i stedet for hasselnødder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*