Fettuccine med kylling & sprøde grøntsager

Pastaretten kan enten anvendes som en form for pastasalat som en slags tilbehør, eller som en nem og lækker hovedret enten til aftenmåltidet eller som frokostmåltid.

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
250 g. frisk groft fettucine pasta
1-2 kyllingebryster
1 stor tomat
1/4 agurk
½ lille hjertesalat/romanie salat
2 mellemstore gulerødder
ca. 1 dl. Hjemmelavet grøn pesto
Salt og frisk kværnet peber

Evt.
Frisk persille
Ristede solsikkekerner

Fremgangsmåde
Start med at sætte en gryde over med rigeligt vand i, samt salt og lidt god olie.

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens steges kyllingebrysterne i lidt krydderi efter eget ønske.

Du kan også anvende en anden form for rest af kød, hvis du alligevel har det stående i køleskabet.

Imens kødet og pastaen tilbederes, skylles grøntsagerne grundigt. Skræl gulerødden og skær den i mindre stykker, eller snit den i fine strimler på et mandolinjern.

Skær de øvrige grøntsager ud efter eget valg. Du kan med fordel også andvende andre grøntsager, end der står angivet i opskriften.

Efter tilberedning af kødet køles det af og skæres i strimler.

Når pastaen er kogt færdigt hældes det varme vand fra, og pastaen skylles i lidt koldt vand, hvor vandet får lov til at dryppe godt fra. Hæld pestoen over, bland det grundigt og tilsæt derefter kødet og grøntsagerne.

Hæld pastaretten i en skål eller lignende. Skyl evt. lidt persille, hak det fint og drys det over retten, drys evt. også lidt letristede solsikkekerner over til sidst.

Tips
Serveres pastaretten som et hovedmåltid, kan det være en god idé at servere noget brød som tilbehør til retten, så det giver en ordentlig mæthed. Brødet kan f.eks være hjemmebagt.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*