Laks i den lækreste asiatiske inspireret marinade

For at fiskeretter ikke altid skal være som de plejer er det super godt at variere måden som du tilbereder den på. Her har jeg haft laksen til at ligge og trække i en lækker asiatisk marinade. Vi snakker en super lækker marinade, der nærmest får en karameliseret-sesam-soya-agtig smag 😀 Den er nem at lave – og du kan snildt røre marianden og smide den i en pose med laksen, allerede aftenen før, at den skal spises 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser
2 stk. laksestykker
1 fed hvidløg
2 spk. soya
1 spk. honning
1 spk. sesamolie
Salt og peber

Fremgangsmåde
Læg gerne laksen i marinaden ½-1 døgn før at den skal tilberedes.

Lav en marinade af knust hvidløg og de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen og sørg for, at hvidløget rives eller presses fint.

Læg laksen i en bøtte eller i en pose og hæld marinaden derpå. Rør det godt rundt.

15-20 minutter før du skal bage laksen forvarmes ovnen til 200 grader.

Læg laksen i et ovnfast fad med skindsiden nedad og hæld lidt af marinaden over den.

Bag laksen i 11 minutter i en 200 grader varm ovn.

Når den er færdig lader du fisken trække i et par minutter, hvorefter den serveres.

Tip!
Denne marinade kan anvendes til flere forskellige fisk eller skaldyr.

Server fisken til en hurtig nuddelret med masser af grøntsager i, eller en anden form for grov og mættende salat.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*