Tykmælksdessert med citronsirup & nøddeknas

Denne dessert kan ses som et alternativ til den klassiske koldsskål, hvor der i denne er knap så meget sukker i, eller som en anderledes og lidt sundere form for dessert. Kombinationen af den syrlige yoghurt med citronsirup og de søde sprøde nødder er virkelig lækker. Server den kold med de sprøde nødder som topping..

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
nødde - tykmælksdessert11 dl. sukker
1 dl. friskpresset citronsaft*
6 dl. tykmælk

25 g. mandler
25 g. hasselnødder
3 spk. rørsukker

Fremgangsmåde
Start med at presse saften ud af citronerne, sørg for at der ikke kommer kerner med.

Bland citronsaften og sukkeret i en tykbundet lille gryde.

Lad siruppen koge op, i cirka 10 min. ved mellemhøj varme – uden låg, til der cirka kun er 1 dl. tilbage.

Hæld det op i en skål og lad det køle ned – ca. ½-1 time i køleskabet.

Rør siruppen op med tykmælken, til du har en ensartet masse. Sæt det på køl.

Rist nødderne på panden, ved mellemhøj varme i 2-3 min.

Tilsæt sukkeret og skru lidt ned for varmen. Rør rundt til sukkeret er opløst.

Hæld nødderne over på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Når det er stivnet, og er kølet af, hakkes nødderne mellem-groft.

Udportioner citrontykmælken og drys de hakkede nødder over.

Tips
*I stedet for citron kan du f.eks anvende appelsin.

Prøv at servere desserten med friske bær sammen med den hjemmelavede nøddeknas – det ser både godt ud og smager himmelsk.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*