Lækker cremet & proteinrig rød bønnedip

Det er altid hummus, guacamole og lignende dips, som man laver som dip og smørrelse. Men den her dip kunne også med fordel tilføjes til listen! Den smager SÅ godt – og er super lækker både som dip til stave, som smørrelse i en sandwich, på knækbrød – enten alene eller med lidt kyllingepålæg 😀 Samtidig er den super proteinrig og er derfor også med til at give en god mæthed, hvis den fx anvendes som en del af et mellemmåltid..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
250 g. forkogte kidneybønner (én dåse)
ca. ½ tsk. salt
½ tsk. peber
½ dl. olie
2 tsk. paprika*
1 fed hvidløg

Desuden
Grøntsager til stave

Fremgangsmåde
Pil hvidløget og skyl det – skær det i mindre stykker og bland det i en røreskål sammen med de øvrige ingredienser.

Med en stavblender, blendes det hele sammen, til det har en ensartet konsistens. Smag det til – om det fx skal have lidt mere salt, peber eller paprika. Smagen kommer også mere frem, særligt af hvidløgen, når den lige får lov til at stå og trække lidt på køl.

Tip!
*af den paprika som jeg tilsatte, anvendte jeg en anelse røget paprika. Det gav en god dybde til smagen og harmonerer super godt med bønnerne og hvidløget i dippen.

Synes du det er for svært at blende bønnerne ud, kan du evt. tilsætte lidt vand.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*