Sød & syrlig grønkålssalat med syltede rødløg & blåbær

Den her salat skiller sig ud fra de øvrige salatopskrifter, som der ellers ligger på bloggen, idet at vinaigretten til denne salat er syrlig og salt i det. Det giver en god kontrast i smagen, til de søde og syrlige løg, bærene og de fede og sprøde nødder. Det er op til dig, at smage den til, ift. hvor syrlig du vil have den 😀 Salaten er god som tilbehør til retterne i vinterhalvåret, med den mættende og fiberrige kål – som indeholder større mængder essentielle vitaminer, såsom vitamin A og C – samt mineralet Calcium. Salaten er en vitaminbombe uden lige, sammen med de sunde fedtsyrer fra nødderne og antioxidanterne fra bærene 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. syltede rødløg (se HER)
1 dl. ristet sesamfrø
150 g. frisk grønkål
125 g. friske blåbær
50 g. pecannødder

Vinaigrette
½ dl. olivenolie
ca. ½ dl. citronsaft
½ tsk. salt
frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at tilberede de syltede rødløg efter opskriften – gerne dagen før eller et par dage før, hvis muligt.

På dagen..
Sesamfrøene ristes på en varm pande, under omrøring, til de begynder at blive gyldne og afgive duft.

Imens de afkøles skylles grønkålen grundigt og ribbes fra de grove stængler. Hak det middel-groft, eller som du bedst foretrækker det.

Hak nødderne groft og skyl bærene. Vinaigretten røres sammen – smag den til, så du synes, at den har en god balance mellem syrligheden og det salte. Bland den i det snittede grønkål.

Før servering blandes de øvrige ingredienser og salaten serveres på et fad eller i en stor salatskål.

Tip!
Du kan også bruge opskriften, uden grønkål, men med andre snittede kåltyper.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*