Min bedste basilikumspesto

Hjemmelavede pestoer smager, i min optik, bare så meget bedre end de pestoer som du kan købe i supermarkeder. Særligt basilikumspesto, som jeg ofte synes købe-varianterne har en lidt kedelig parfumeret smag. Denne pesto er lavet med god parmesanost, nødder og hvidløg. Det er altså både billigere  og du får et meget bedre produkt til din madlavning, ved at lave den fra bunden. Pestoer passer til et væld af ting, såsom; forskellige salater, frisk pasta og til marinering af kød 😀 ..

Basilikums pesto1

Klik for større version.

Opskriften giver et mellemstort glas

Ingredienser
1 stort bundt basilikum
70 g. Parmigiano-Reggiano (parmesanost)
3 mellemstore fed hvidløg
60 g. mandler
(pinjekerner el. andre nødder er også velegnet)
2-2½ dl. smagsneutral olie
(vinduekerne-solsikke eller majs-olie)
Smag til med havsalt

Fremgangsmåde
Skyl basilikumen, pil hvidløget og skær parmesanen i små stykker.

Hæld olie, mandler og 1-2 tsk. groft salt i blenderen, sammen med de øvrige ingredienser.

Blend det hele grundigt sammen til du har en ensartet masse uden klumper.

Smag pestoen til. Køl den gerne ned før den anvendes. Du får dermed mest ud af den rent smagsmæssigt, fordi den står og trækker smagen og får også en noget tykkere konsistens.

Tip!
Det er vigtigt at der altid er et lag olie over selve pestoen, i hvertfald når den står i køleskabet og opbevares der. Olien virker som konservering, og gør dermed at pestoen kan holde sig i længere tid. Det kommer efter at den har trukket i nogle timer. Hvis ikke der er olie nok i, og du gerne vil gemme den lidt tid på køl, hæld da en anelse olie over pestoen som konservering.

Denne opskrift kan sagtens også anvendes til f.eks at lave persille-pesto, dog skal der øges lidt på mængden af krydderurter, men resten af ingredienserne er nøjagtigt det samme.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*