‘Halve bagte kartofler’ med kryddermarinade

Det kan være svært, at blive ved med at finde på nye forskellige former for tilbehør til de forskellige retter, derfor handler det nogen gange eksempelvis også om at lave tilbehøret på en anden måde, end du plejer at gøre. Kombinationen af de halve bagekartofler og en god hjemmelavet krydret marinade, er super god og kan serveres til de fleste former for tilbehør..

Opskriften er til 4 personer.
Halve bagte kartofler med krydderier1
Ingredienser
6-8 store kartofler
6 spk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spk. tørret oregano
1 spk. all-round krydderi
1 spk. paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at skrubbe kartoflerne rene for eventuelle urenheder og jordrester, evt. med en helt ny grydesvamp.

Pil og riv hvidløget fint og bland det med krydderierne, olien, salt og peber.

Skær kartoflerne over på den lange led, læg dem i et ovnfast fad (gerne beklædt med bagepapir) og pensl dem med marinaden.

Bag kartoflerne i ovnen til de er møre indeni – det kan variere meget, hvor lang tid det tager, efter hvilken type kartofler du anvender. Men sats på mellem 35-45 minutter.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i 2-3 min. 

Server dem derefter – f.eks med en hjemmelavet krydderurtedressing, en lækker tzatziki, en form for kød, bagte grøntsager, eller i form af en salat.

Tips
Marinaden kan frit varieres med krydderier, alt efter hvad det skal serveres til.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*