Den bedste hjemmelavede kiksekage

En kikse kage-opskrift, som er helt fri for palmin, tonsvis af sukker og andet mærkeligt. Den er inspireret af denne skønne side. Den indeholder en chokolade af god kvalitet, en anelse (rigtig) smør, god vanilje og så er den lavet på kondenseret mælk (som jo godt nok indeholder sukker), men ellers uden yderligere tilsat sukker. Den smager fantastisk og er super nem at lave! Det er ganske rigtigt, at det er lidt af en retro kage, men det skal man ikke undervurdere, vil jeg sige 😉 

Kiksekage

Klik for større version.

Opskriften er til min. 4 personer

Ingredienser
300 g. 55-60% god chokolade
30 g. smør
1 hel dåse kondenseret mælk
1 vaniljestang el. et drys vaniljepulver
15-20 vaniljekiks (gerne firkantede)

Desuden
Evt. hakkede nødder (f.eks pistacie)
og/eller frysetørrede bær

Fremgangsmåde
Start med at skrabe indholdet ud af en vaniljestang, hæld det i en gryde, sammen med chokoladen, smør og kondenseret mælk.

Lad det smelte og blive til en ensartet masse. Sørg for at få pisket vaniljen ud.

Imens beklædes en lille brød/kageform med husholdningsfilm. Min målte ca. 20×10 cm.

Når massen i gryden er helt ensartet i konsistensen, så der ikke er klumper i, er den klar.

Byg nu kagen op. I bunden af formen lægges et tyndt lag chokolademasse. Dernæst et lag kiks og sådan fortsætter du til der ikke er flere kiks og chokolademasse tilbage, som du naturligvis afslutter med et chokoladelag.

Du kan toppe kagen med lidt hakkede nødder, frysetørret frugt eller andet. Du kan også bare lade den være helt som den er.

Dæk den over med et lag husholdningsfilm og sæt den på køl, til hele kagen er stivnet og er blevet kold. Det kan godt tage 5-8 timer, eller natten over, alt efter hvornår du sætter den over.

Kagen serveres helt kold og i skiver. Server f.eks en god kop varm drikkelse til, i form af en god kop kaffe eller the til.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*