Den bedste ‘Chocolate fudge cake’

Dette er en fantastisk chokoladekageopskrift, som jeg faldt over, der er udarbejdet af Nigella. Hun er ikke blot super dygtig, men også meget inspirerende, hvis man elsker at arbejde med mad. Denne kage smager mindst ligeså godt som den ser ud – og så er der rigeligt af den, i denne portion. Den kan godt blive meget tung i det, så derfor vil jeg anbefale, at den serveres med en form for tilbehør, f.eks lidt cremefraiche eller vaniljeis.. 

Opskriften er til 8-10 personer

Chocolate fudge cake

Klik for større version.

Ingredienser
Kagedejen
400 g. hvedemel
250 g. rørsukker
100 g. muskovadosukker
50 g. ren kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
3 æg
1½ dl. cremefraiche*
1 tsk. vaniljesukker
175 g. ‘rigtig’ smør
1 1/4 dl. smagsneutral olie**
3 dl. mælk

Icing
175 g. 70% chokolade
250 g. blødt smør
275 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde 
Start med at tage smørret ud af køleskabet, der skal anvendes til chokoladeicing, så det kan stå og blive helt blødt.

Afvej alle ingredienserne til selve kagen, forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme, og lav en lige bund, ved at lukke en 24 cm. springform omkring et stykke bagepapir.

Smør derefter formen med lidt smør i kanterne og smelt i en kasserolle den angivet mængde smør. Lad det stå og køle af, imens kagedejen laves.

Bland alle de tørre ingredienser, hvedemel, rørsukker, muskovadosukker, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål, hvorefter du i en anden røreskål pisker æggene helt luftige sammen med vaniljesukkeret. Pisk til sidst cremefraiche deri.

I en tredje skål piskes den smeletede smør, sammen med den smagsneutrale olie. Tilsæt nu mælken under omrøring og derefter de tørre ingredienser og afslutningsvis blandes æggemassen deri.

Når du har en ensartet masse, fordeles den i springformen.

Bag den midt i den forvarmede ovn i 55-60 minutter og der ikke sidder ubagt kagedej på en kniv, når den stikkes i.

Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af og skær den derefter midt over, så lige som muligt. Pas på, at den ikke flækker.

Gå nu i gang med chokoladecremen, der skal indeni og rundt omkring kagen.

Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad, tag den af varmen og temperer nu chokoladen, ved at tilsætte den anden halvdel under omrøring, til der ikke er flere chokoladestykker tilbage.

Imens det står og køler lidt af, piskes den bløde smør sammen med vaniljesukkeret og sigtet flormelis, til en cremet masse, med en håndmixer.

Tilsæt nu den afkølede chokolade, under omrøring. Er massen for flydende (den skal være ret fast i det) – sæt den da på køl i ca. 10 minutter.

1/3 del af chokoladecremen fordeles på det stykke kage, der skal ligge nederst. Sørg for, at få det fordelt ligeligt ud over kagen.

Lig den anden del af kagen over, og fordel resten af chokoladeicingen ud over toppen og siderne. Sørg for, at man ikke kan se kagekanterne.

Sæt den nu på køl og servér den iskold, evt. med en form for tilbehør.

Tips
*I stedet for cremefraiche, kan du alternativt anvende skyr eller fromage frais. Den syrlige smag, vil nemlig ikke kunne smages i det endelige resultat.

**Smagsneutral olie kan være solsikke, – vindruekerne eller majsolie.

I stedet for mælk, kan du eksempelvis anvende vand.

Velbekomme. 

Share

Speak Your Mind

*