Sesamkiks med lime & timian

Nemme at lave, og utroligt smagfulde, uden at de smager for meget af timian eller lime – med den rette balance. Kan serveres sammen med lidt hjemmelavet kikærte hummus eller guacamole, som en slags sund snack..

Opskriften er til ca. 30 stk

Ingredienser
Sesamkiks med lime og timian1150 g. hvedemel
3½ spk. sesamfrø
1 spk. revet øko lime
1½ tsk. tørret timian
1 tsk. salt
Frisk kværnet peber
25 g. ‘rigtig’ smør
2 spk. limesaft
3-4 spk. koldt vand
1 æggehvide

Fremgangsmåde
Start med at skylle limefrugterne og riv skallen fint.

I en røreskål blandes hvedemel, 2 spk. sesamfrø, limeskal, tørret timian, frisk kværnet peber og salt. Bland det til du har en ensartet masse.

Skær den kolde smør i mindre stykker og smuldr det sammen med melet, til det ligner revet ost.

Pres limefrugten til saft og bland det i dejen, sammen med vandet lidt efter lidt, til du har en dej med ensartet konsistens, der ikke er klæbrig.

Begynd at varme ovnen op til 180 grader ved almindelig varme.

Rul dejen ud på en ren bordoverflade. Bliver det for klistret, anvend da en smule hvedemel, men undlad det helst.

Rul dejen tyndt ud, og stik den ud til små kiks, der er ca. 4 cm. i diameter.

Læg dem på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Pensl kiksene med æggehvider og drys med de resterende sesamfrø.

Bag kiksene i 15-20 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer – eller til de bliver gyldne.

Køl derefter kiksene af på en bagerist. Server afkølede.

Tips
Kiksene bør opbevares i en lufttæt beholder, for at beholde sprødheden.

Du kan med fordel anvende frisk hakket timian i stedet for den tørrede.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*