Luftige & vaniljeprikkede amerikanske pandekager

Her kommer en af de ting, som smager vanvittigt godt – men som måske ikke er det sundeste 😉 nemlig pandekager! De amerikanske af slagsen som disse, serveres ofte som en del af brunchen eller til morgenmaden, ofte sammen med toppings som marmelade, sirupper, frugt og meget andet. De her er lavet med vanilje og jeg lover, at det kan godt være, at de ikke er specielt sunde for sidebenene, men de er sunde for sjælen – og nøjes du med at spise et par stykker, sammen med en god skive rugbrød med lidt ost eller pålæg – eller et blødkogt æg, er det faktisk ikke det mest usunde måltid, som du kunne komme i nærheden af 😉 

amerikanske pandekager

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 9 stk.

Ingredienser
1 æg
1-1½ spk. sukker (eller honning)
1/4 tsk. salt
150 g. hvedemel
1/4 liter mælk (=2½ dl.)
1 tsk. bagepulver
Kornene fra ½ vaniljestang
(eller 1 tsk. vaniljesukker)

Fremgangsmåde
Start med at piske ægget op sammen med sukker (eller honning), indholdet fra ½ vaniljestang og saltet, til du har en let og luftig æggesnaps.

Pisk nu mel, mælk og bagepulver deri. Sørg for, at der ikke er klumper i.

På en varm pande (over middelhøj varme), steges pandekagerne i lidt smør eller kokosolie.

Steg 3-4 stk. af gangen på panden, så du undgår at de flyder for meget sammen. De hæver en del, så undlad at brug for meget dej på hver pandekage.

Du kan også stege dem på en blinispande, så sikrer du dig i hvertfald, at de bliver ens i størrelsen.

Gentag processen, til de alle sammen er stegt. Server dem lune.

Tip!
Server dem med en god sirup, (hjemmelavet) nutella, frisk frugt og/eller bær. Det smager fantastisk! 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*