Svampede rabarbermuffins med hvid chokolade

Super lette, lækre og luftige muffins der indeholder hele stykker rabarber og hvid chokolade. En perfekt kombi, hvis du spørger mig 😉 De har en perfekt balance mellem syrlighed og sødme, hvilket matcher rigtigt godt til den lækre konsistens. Kagerne er fryseegnede og kan fx serveres til en kop god te eller kaffe..

Opskriften er til 12 stk.

Rabarbermuffins med hvid chokolade1

Klik for større version.

Ingredienser
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1/4 tsk. salt
300 g. hvedemel
200 g. rørsukker
1 vaniljestang
(el. 2 tsk. vaniljesukker)
1 dl. smagsneutral olie*
2 æg
50 g. smør
2 dl. kærnemælk
100 g. hvid chokolade
200 g. rabarber (renset vægt)

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienser, så det hele er klar til at blive blandet til sidst. Imens forvarmes ovnen til 200 graders almindelig varme eller 180 graders varmluft.

Chokoladen hakkes eller brækkes i grove stykker. Rabarberne skylles, bunden og toppen skæres af, og de skæres i små stykker á ca. 1 cm. tykkelse.

I en skål blandes natron, bagepulver og hvedemel. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos det sammen med 1 tsk., af den samlede mængde rørsukker, til du har en tyk vaniljemasse.

Anvender du vaniljesukker, tilsættes det også i melblandingen. Smelt smørret i en lille gryde og sæt det til afkøling, når det er smeltet.

I en anden røreskål blandes olie, sukker, vanilje og æg. Pisk det, til du har en luftig og let masse. Desto mere luftig denne masse er, desto luftigere vil dine muffins også blive.

Bland nu smørret i ægge-blandingen, under omrøring. Skiftevis blandes kærnemælk og melblandingen i skålen med æggeblandingen.

Du skal helst bare hurtigt vende det hele sammen, uden at piske for meget i dejen – dette gør nemlig at du pisker alt luften ud af dine muffins.

Vend nu forsigtigt chokoladen og rabarberne i dejen. Gør 12 mellemstore muffinsforme klar, og fordel dejen ligeligt deri.

Bag kagerne i 18-20 minutter, midt i ovnen, til de er gyldne på toppen og ikke er klistrede indeni, når du stikker i dem.

Tag dem ud af ovnen og afkøl dem på en bagerist. Servér og nyd 😉

Tip!
Kan fx være solsikke, majs eller vindruekerneolie.

 Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

 1. Mums de ser lækre ud!! Skal klart prøves af i weekenden 😀

  • linelomholt says

   Tusind tak, Janne 😀
   – Det lyder som en rigtig god idé, de er også super gode! 😉

   /Line.

 2. Connie Hauerslev says

  lækre muffins. jeg havde ikke nok hvid chokolade – spædede op med marcipan- det blev rigtig godt

Speak Your Mind

*