Sprød chokolade pavlova med friske bær

Denne dessert er et must-try, nu hvor det er sommer. Den er let, lækker og smager SÅ godt! Opskriften er fra Nigella lawson, der er en fantastisk dygtig og beundringsværdig kogebogsforfatter. Bunden smager som var det en lidt sej brownie, og harmonerer helt vildt godt, sammen med den bløde flødeskum, de søde, let syrlige hindbær og den mørke chokolade. Mums! 😀

Opskriften er til 6-8 personer

Chokolade pavlova med flødeskum og bær2

Klik for større version.

Ingredienser
6 æggehvider
300 g. sukker
3 spk. usødet kakaopulver
50 g. mørk chokolade (gerne omkring 70%)
1 tsk. balsamicoeddike
Smørrelse til springformen

Topping
½ liter piskefløde
50 g. mørk 70-80% chokolade
250-300 g. friske bær

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme. For en 24 cm. springform, med bagepapir i bunden, således at selve springformen lukkes omkring det og du får en glat bund.

Smør siderne af springformen og begynd på desserten.

Start med at dele æggene, således at du hælder alle hvider i én stor røreskål.

Pisk dem op, til du har en stiftpisket æggemasse. Tilsæt nu lidt efter lidt sukkeret, under fortsat piskning af hviderne.

Når alt sukkeret er tilsat, skulle du gerne have en sej og lækker cremet masse.

Skru ovnens temperatur ned på 150 grader.

Strø nu kakaopulveret over maregnsen, sammen med 50 g. finthakket mørk chokolade og balsamicoen.

Rør det hele godt sammen, uden at piske alt luften ud af det, og sørg samtidig for, at alt kakaoen er pisket godt ind i marengsmassen.

Hæld det hele over i springformen, så det er jævnligt fordelt i formen. Bank den evt. et par gange i bordet.

Bag den midt i ovnen i 60 min. tid, til kanten er sprød og den faktisk ligner lidt en tærte, der har høje kanter.

Tag den ud af ovnen og lad det køle godt af. Tilsæt ikke fyldet, før at du skal servere desserten.

Pisk fløden, til du har en let skum og skyl bærene. Chokoladen hakkes meget fint eller lav ‘flager’, ved at trække en skarp kniv hen over bunden af et sammenhængende stykke mørk chokolade.

Nu løsnes bunden fra springformen, sæt den evt. over på en stor tallerken. Hæld fløden deri, tilsæt nu bær og chokolade.

Servér og nyd i sommervarmen.

Tip!
Du kan anvende alverdens friske bær, men sørg for at det er blanding mellem de lidt mere syrlige og søde. Det smager fx også rigtigt godt, hvis du topper desserten med fyldet fra et par passionsfrugter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*