Gratinerede fyldte auberginer med kødfyld

Fyldte auberginer får man (læs: her i huset 😛 ) i virkeligheden alt for sjældent! Det smager jo virkelig lækkert og så er det en virkelig god måde at få massere af grøntsager på og de kan jo i princippet spises året rundt. Jeg lavede dem med krydret kødfyld, da det passede super godt med de neutrale auberginer og den milde ost 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2-4 portioner

Ingredienser
1 spk. olivenolie
500 g. hakket oksekød
1 stort løg + 2 fed hvidløg
Salt og peber – samt krydderier som:
spidskommen, paprika, oregano og chili

1 stor spk. tomatpuré
1 stor groftrevet gulerødder
1 ds. hakkede tomater + en sjat vand

Ovenolie til stegning
2 store auberginer
Revet ost til at toppe auberginerne af

Fremgangsmåde
Start med at varme en stor gryde op med lidt olivenolie. Svits kødet af til det bliver godt brunet af. Imens pilles løg og hvidløg, som hakkes fint eller rives groft – og brunes med kødet, til de bliver glasklare.

Krydr kødet med salt, peber og ovenstående krydderier, eller krydderier efter din smag. Jeg lavede kødfyldet ret spicy, da auberginerne og osten er neutral – og derfor harmonerer det krydrede kød godt dertil.

Tilfør tomatpuréen og lad det svitse med. Derefter tilsættes den revede gulerod sammen med de hakkede tomater og en smule vand.

Lad det stå og simrekoge og imens skæres auberginerne over på langs (bibehold top og bund) og steg dem – kun på skærefladen, til de bliver møre og godt brunet (det er det der giver smagen 😉 ) Imens forvarmes ovnen til 200 grader.

Tag dem af varmen og lad dem køle let af. Udhul dem med en ske, hak fyldet fint og kog det med i kødsaucen, til væsken fra kødsaucen er kogt godt ned. Husk at røre jævnligt rundt i kødsaucen.

At bruge auberginefyldet i kødsaucen er en god måde at mindske madspild på, det bidrager med smag til retten og så får du faktisk også en større mængde kødsovs ud af det. Smag kødsaucen til efter den har fået lov til at simre yderligere.

Fyld auberginerne godt med kødfyldet og top dem med revet ost. Bag dem i et ovnfast fad, til osten er smeltet og er blevet gyldent.

Tip!
De fyldte auberginer kan fx serveres med en frisk salat på en varm sommerdag – eller en fyldig salat, i de koldere måneder.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*