Boghvedegranola med nødder & tørret frugt

Granola, er egentligt bare et udtryk for en müsli – denne er dog lavet lidt på en anderledes måde, end man ellers plejer at gøre. 😀 Der er nemlig både anvendt boghvedeflager, som er glutenfrie, samt kokosolie, der ikke kan smages i det endelige produkt – men derimod er med til at gøre müslien sprød og lækker..

Boghvede granola

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 1 l. granola

Ingredienser
200 g. boghvedeflager
150 g. blandede nødder*
150 g. blandede frø & kerner**
50 g. kokosflager
80 g. kokosolie
3 spk. akaciehonning
100 g. tørrede tranebær
50 g. tørrede abrikoser

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

Hak nødderne groft med en savtakket kniv og skær derefter abrikoserne ud i små stykker. Bland flagerne med nødder, frø og kerner i en skål.

Forvarm ovnen til 170 grader og beklæd en bradepande med bagepapir.

I en lille gryde, smeltes kokosolien sammen med akaciehonningen.

Bland nu det smeltede kokosolie sammen med granola-blandingen.

Fordel det ud på bradepanden og bag den midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Sørg for, at du ofte rører rundt i blandingen, så det ikke bliver brændt – det tager nemlig hurtigt farve.

Så snart det begynder at blive gyldent tages det ud af ovnen og afkøles på bradepanden, fortsat under omrøring engang i mellem.

Tilsæt den tørrede frugt samt kokosflagerne, når det er helt kølet af. Dernæst vil det være klar til anvendelse.

Tip!
*Af nødder tog jeg lige dele mandler, hasselnødder og valnødder.
**Jeg anvendte lige dele græskarkerner, solsikkekerner samt sesamfrø.

Opbevar granolaen i en ilttæt beholder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*