Bulgursalat med bagte beder & fetaost

Her har vi endnu en (vegetarisk) måltidssalat, eller en salat som kan anvendes som tilbehør til kød, fisk, fjerkræ eller en anden form for tilbehør. Den er lavet med lækre bagte beder og så er der tilføjet nødder og kerner, som tilfører sunde fedtsyrer til måltidet 🙂 ..

Bulgur salat med bagte beder

Klik for større version.

Opskriften er til 4-6 portioner

Ingredienser
5 mellemstore rødbeder
3-4 mellemstore bolsjebeder
Olivenolie, havsalt og ½ bundt frisk timian

3 dl. grov bulgur (+ vand og salt)
1 dl. græskarkerner
1 håndfuld mandler
2 store håndfulde babysalat
ca. 125 g. græsk fetaost
ca. 1 dl. kalamataoliven u. sten

Fremgangsmåde
Start med at ordne bederne, som skrælles, top og ende skæres af og derefter skæres disse i mindre og mundrette stykker.

Vend bederne i olie, havsalt og frisk plukket timian, som steges i et bagepapirs beklædt fad i 35-40 minutter, ved 200 graders almindelig varme (el. varmluft) til de er møre. Lad dem evt. trække på eftervarmen.

Imens disse bages i ovnen koges bulguren efter anvisningen på pakken med lidt salt. Lad det trække under låg, når vandet er kogt væk.

Hak nødderne og rist dem sammen med græskarkernerne på en varm pande, som ligeledes får lov til at køle af.

Når bederne er bagt og afkølet – og bulguren ligeledes er kølet af, blandes det sammen med skyllede og afdryppet babysalat, græsk fetaost i tern, hele kalamataoliven og kerne/nøddeblandingen.

Server med det samme – evt. som en lun salat.

Tip!
Server retten sammen med lidt bagt eller stegt fisk eller med lidt kylling i salaten.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*