Hjemmelavet ‘chili con carne’

Chili con Carne betyder “chili med kød” på spansk. Retten kan derfor sagtens laves vegetarisk, ud fra samme principper; den vil derfor bare hedde ”Chili sin Carne”, som på spansk betyder Chili uden kød 😉 . Det er en ret, hvor man kan tilføje alverdens revet grøntsager, uden at den på nogen måde bliver ringere. Tværtimod. Retten kan serveres på mange forskellige måder, og længere nede i opskriften, har jeg givet et par tips til, hvordan det f.eks kan serveres 😉 ..

chili con carne4

Klik for større version.

Opskriften er ca. til 3-4 prs.

Ingredienser
4-500 g. hakket oksekød
1 stort løg/rødløg
2-3 fed hvidløg
1-2 ml. store gulerødder
4-5 cm. frisk (middelstærk) chili
400 g. hakket tomat (1 ds.)
3 dl. vand + 2 spk. tomatkoncentrat
200-250 g. udblødte kidney bønner

Smag til med
Friskkværnet salt, peber, stødt
koriander, kanel, spidskommen
1 stk. 70-80% mørkchokolade

Fremgangsmåde
Varm lidt olie op og steg kødet deri til det er blevet brunet. Deri tilsættes et pillet og finthakket løg samt halvdelen af hvidløget og den friske chili – begge dele finthakket.

Når løgene er blevet stegt godt og er blevet glasklare, tilsættes revet gulerød, kidneybønner og de hakkede tomater.

Rør godt rundt og lad det koge op. Derefter tilsættes tomatpuré, evt. en smule vand og krydderier. Lad nu retten (over middeltemperatur) simre til det har en ensartet konsistens og saucen er kogt ned. Lad det gerne stå og simre-koge i en halv times tid.

Smag din chili con carne til med lidt god mørk hokolade, der kan give retten den perfekte bitterhed, og som fremmer smagen af alle de andre råvarer retten indeholder. Vær ikke bange for at tilsætte chokoladen, det smager ikke igennem.

Smag gerne retten til med lidt ekstra friskhakket chili og øvrige krydderier. Lad dig evt. inspirere af ovenstående. Den må gerne være godt spicy!

Tip!
Man kan sagtens tilsætte en masse andre snittede og/el. hakkede grøntsager til retten – det gør den bare mere smagfuld – (og sundere)! Jeg har bare valgt at udarbejde en grundopskrift på “Chili con Carne”, så kan i selv variere den som I ønsker det.

Prøv evt. at servere din chili con carne til nogle lune wraps og lidt creme fraiche, måske bare lidt grove ris, hjemmebagte naanbrød (se HER), grove ris, en lækker guacamole (se HER) eller creme fraiche til. Afslut med at drysse friskhakkede krydderurter ud over retten.

Velbekomme.

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*