Græsk inspireret speltsalat med fetaost & tørrede frugter

Salaten kan serveres til forskellige retter – uanset om det er kødretter, vegetariske retter eller retter hvor der indgår fisk. 😀 Varier indholdet af salaten efter smag – og grøntsagerne efter sæson. På den måde får du mest muligt for pengene og så smager de også bedst..

Opskriften er til 3-4 prs.

Klik for større version.

Ingredienser
225 g. speltkerner (el. andre typer kerner)

1 saftig appelsin
5 tørrede abrikoser
2 fed hvidløg
ca. 70 g. græsk fetaost
120 g. broccoli
4 soltørrede tomater
1 spk. sød chilisauce
1 bundt persille

Fremgangsmåde
Start med at koge speltkernerne efter anvisning på pakningen – og afkøl dem.

Imens skæres fetaost, soltørret tomater og de tørrede frugter i mindre stykker.

Skyl og skær broccolien i mindre buketter.

Pil hvidløget og skyl det. Riv det fint og bland det med sød chilisauce, salt og peber.

Appelsinen filetteres med en skarp kniv og saften presses ud af skrællen og det resterende appelsin, der ikke skal anvendes til salaten.

Bland appelsinsaften med chilisauce-blandingen og smag til.

Når speltkernerne er kogt og har trukket under låg skylles de under koldt vand og de køles af.

Bland speltkernerne med grøntsagerne og dressingen.

Server salaten med det samme.

Tip!
I stedet for speltkerner kan du sagtens anvende andre former for kerner eller linser. Tilbered dem efter anvisning på posen og sørg for at de er kølet godt af, før de øvrige ingredienser blandes i.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*