Nem kylling i sur/sød sauce

Retter i en sur-sød sauce er ofte en succes, nærmest uanset hvad det blandes med. Det kan blandes med alverdens former for kød og grøntsager. 😀 Her er det med kylling og lidt forskellige grøntsager – og det smager fremragende 😀 jeg serverede det med (fuldkorns) ris – men er sikker på, at det også ville kunne spises med nudler til..

Kylling i sursød sauce

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
2 kyllingebryster
Olie til stegning
2 fed hvidløg
1 spk. fintrevet ingefær
3 dl. tomatketchup
3 spk. sukker
2 dl. vand
3 spk. eddike (lager)
1 dl. frisk hakket ananas

Fyld
1 løg
1 helt broccoli
1/4 frisk sød ananas
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde 
Kyllingen skæres fri fra overskydende fedt og sener.

Skær kødet i strimler. Ingefær skrælles og rives fint – hviløget rives ligeledes fint.

Ananasen hakkes meget fint (stokken og skrællen skæres fra).

Til fyldet; broccolien skæres i små buketter, løgene skæres i små tynde skiver og ananasen skæres i små 1×1 cm. tern – forårsløgene skæres i skiver.

Steg kyllingen i en varm wok, i lidt olie, til det er gennemstegt, hvorefter det tages fra.

Sauter hvidløg og ingefær i lidt olie i 1-2 minutter. Derefter tilsættes ketchup, sukker, vand og eddike.

Lad det koge op og tilsæt derefter ananasen. Smag det til med salt og peber.

Nu tilsættes løg, broccoli og ananas. Kog det op i et par minutter og tilsæt derefter forårsløgene.

Når retten har simret i 5-8 minutters tid, tages den af varmen og serveres med ris eller nudler.

Tip!
Alternativt, kan du også tilsætte sukkerærter, gulerødder eller andre former for grøntsager.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*