Quinoasalat med grønkål, søde abrikoser & mandler

En let salat, der indeholder noget så lækkert som grønkål, søde tørrede abrikoser og afskallede mandler. Det er en salat, der mætter godt, på grund af dens indhold af quinoa og grønkål. Grønkål er i sæson lige nu – og hvorfor ikke udnytte det i en lækker salat? 😀 Den smager fantastisk og er super god som tilbehør til forskellige retter i vintertiden.

Opskriften er til 3-4 personer

Grønkålssalat med quinoa, abrikoser og mandler1

Klik for større version.

Ingredienser
1½ dl. hvid quinoa
2½ dl. vand + salt

160 g. ribbet grønkål
8 tørrede abrikoser
1 håndfuld afskallede mandler

Vinaigrette
3 spk. olivenolie
1 spk. sennep
Saften af ½ appelsin
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle quinoaen under koldt vand – kog den i vandet med salt i 10-15 minutter, til de ikke er hårde længere. Skyl dem i en si over koldt vand og lad dem køle af.

Imens den koger, kan salaten tilberedes.

Grønkålen ribbes og skylles grundigt, slynges i en salatslynge eller duppes fri for vandet med et rent viskestykke.

Hak mandlerne og skær abrikoserne i mindre stykker.

Rør vinaigretten af olie, sennep, appelsinsaft, salt og peber.

Smag den til og rør det sammen med quinoa, hakket grønkål, mandler og abrikoser.

Server den med det samme.

Tip!
Salaten kan også laves med forskellige andre kåltyper – fx spids eller rødkål.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*