En let salat, der indeholder noget så lækkert som grønkål, søde tørrede abrikoser og afskallede mandler. Det er en salat, der mætter godt, på grund af dens indhold af quinoa og grønkål. Grønkål er i sæson lige nu – og hvorfor ikke udnytte det i en lækker salat? 😀 Den smager fantastisk og er super god som tilbehør til forskellige retter i vintertiden.
Opskriften er til 3-4 personer
Ingredienser
1½ dl. hvid quinoa
2½ dl. vand + salt
160 g. ribbet grønkål
8 tørrede abrikoser
1 håndfuld afskallede mandler
Vinaigrette
3 spk. olivenolie
1 spk. sennep
Saften af ½ appelsin
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at skylle quinoaen under koldt vand – kog den i vandet med salt i 10-15 minutter, til de ikke er hårde længere. Skyl dem i en si over koldt vand og lad dem køle af.
Imens den koger, kan salaten tilberedes.
Grønkålen ribbes og skylles grundigt, slynges i en salatslynge eller duppes fri for vandet med et rent viskestykke.
Hak mandlerne og skær abrikoserne i mindre stykker.
Rør vinaigretten af olie, sennep, appelsinsaft, salt og peber.
Smag den til og rør det sammen med quinoa, hakket grønkål, mandler og abrikoser.
Server den med det samme.
Tip!
Salaten kan også laves med forskellige andre kåltyper – fx spids eller rødkål.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind