Gammeldags lækre bløde rosinboller

Der er bare noget over, hjemmebagte boller, der er lavet på hvedemel og ikke et eneste gram groft mel. Ind i mellem, må man godt – og om det er hjemmebagte chokoladeboller – eller de her lækre rosinboller med koldt smør på.. Så er det altså virkelig lækker spise, hvad end det er til fødselsdag eller en regnvejsdag indendøre 😀 ..

Opskriften er til 14 boller

Ingredienser
100 g. smør
4 dl. mælk
50 g. gær
1 tsk. salt
2 spk. rørsukker
2 æg
100 g. rosiner
ca. 800 g. hvedemel

Desuden
Æg til pensling af bollerne

Fremgangsmåde 
Start med at smelte smørret i en lille gryde. Imens smuldres gæren ud i en røreskål, og de øvrige ingredienser afvejes.

Når smørret er smeltet, røres mælken deri, er det mindre end ‘lillefingervarmt’, kan du røre det sammen med gæren, så det opløses deri.

Tilsæt salt, sukker og æg under omrøring, til du får en ensartet masse.

Derefter tilsættes ca. halvdelen af hvedemelet, til dejens konsistens stadigvæk er flydende, tilsæt nu rosinerne.

Rør grundigt rundt og tilsæt derefter den resterende mel, lidt efter lidt, så du er sikker på, at du ikke får tilsat alt for meget og dejen bliver for tør.

Ælt dejen grundigt – gerne med en en køkkenmaskine i 5-7 minutter, til du har en blød, let og luftig dej.

Dæk den over og lad den hæve i 1-1½ time, alt efter hvor meget tid du har til rådighed. Dejen skal blot hæve til den i hvertfald er dobbelt størrelse.

Efter hævetiden, slås dejen ud på et meldrysset køkkenbord og dejen æltes let. Form 14 lige store boller ud af dejen og fordel dem med god afstand på den bagepapirsbeklædte bradepande.

Ligger du dem tæt, ‘vokser’ bollerne derimod sammen, og de kan skilles ad, når de skal serveres – det kan du gøre som du vil.

Lad bollerne hæve på bradepanden i ½ time imens opvarmes ovnen til 200 graders almindelig varme.

Lige før de sættes i ovnen, pensles bollerne med sammenpisket æg.

Bag dem  i ca. 12 minutter midt i ovnen. Lad dem derefter køle af på en bagerist og server dem når de er helt afkølede, fx med lidt koldt smør på.

Tip!
Bollerne er bedst samme dag, som de er bagt, da de den efterfølgende dag godt kan blive en anelse tørre. Her smager de til gengæld super godt, hvis du lige rister dem på hver side.

Velbekomme.

____________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*