Nem fuldkorns-pastasalat med tun & grøntsager

Salaten kan ses som en fiskeret – der enten kan serveres som et hovedmåltid for 2-3 personer – eller som en form for tilbehør (undlad tunen) serveret til et stykke grillet fisk, eller en anden form for kød, for 4-5 personer..

Opskriften er til 3-5 personer

Ingredienser
150 g. fuldkorns pastaskruer
Pastasalat med tun - feta - æbler175 g. friske grønne bønner*
1 stort æble
2 ds. tun i vand**
100 g. feta i tern
½ grøn squash
½ bundt kruspersille

Desuden
Hj. lavet krydderurte-dressing
Hj. bagt brød el. ristet groft rugbrød

Fremgangsmåde
Start med at koge pastaskruerne i rigelige letsaltet vand.

Nip enderne af de friske bønner, skær dem midt over og skyl dem grundigt.

Hæld dem ned i det kogende pastavand, og lad dem koge med i de sidste 3-4 min. af kogetiden.

Skyl begge dele under koldt vand, og lad det køle af.

Skyl den grønne squash og skær den i mindre tern. Svits dem i 2-3 min på en varm pande, i krydderier efter eget valg.

Derefter blander du dem i en skål, sammen med pastaskruerne og bønnerne.

Åbn dåserne med tun, hæld vandet fra og bland tunen i pastablandingen.

Hak persillen fint og rør en dressing af creme fraiche, revet hvidløg, krydderurter, salt og peber.

Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i små tern. Æbler, fetaost og persille blandes med pastaen.

Server salaten med den hjemmelavede dressing og f.eks et stykke hjemmebagt brød eller ristet groft rugbrød.

Tips
*I stedet for friske bønner, kan du med fordel også anvende frosne bønner – og tilsætte dem til den kogende pasta, men først når der er 1-2 min. tilbage af kogetiden.

**I stedet for tun i vand, kan du også anvende andre former for kød eller fisk, der kan indgå som en del af retten.

I salaten kan du f.eks også tilsætte hakket rødløg og/eller ristet champignoner.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*